Tilly-Sabco va reduce productia cu 40 %


Compania Tilly-Sabco, unul dintre principalii exportatori de carne de pasare din Europa, a anuntat ca va reduce productia de carne de pasare cu 40%, din cauza suspendarii restitutiilor la export. In acelasi timp, insa, reducerea pretului, dupa primul semestru al acestui an la tona de carne exportata in Orientul Mijlociu, la 411 euro a produs companiei pagube de circa 8 milioane de euro la un volum al livrarilor de circa 20.000 de tone. Cursul la tona de carne de pasare vanduta in Orientul Mijlociu nu mai permite acoperirea costurilor de productie variabile de pe filiera, potrivit unui comunicat al Tilly-Sabco.

tillysabcoCompania Tilly-Sabco, unul dintre principalii exportatori de carne de pasare din Europa, a anuntat ca va reduce productia de carne de pasare cu 40%, din cauza suspendarii restitutiilor la export. In acelasi timp, insa, reducerea pretului, dupa primul semestru al acestui an la tona de carne exportata in Orientul Mijlociu, la 411 euro a produs companiei pagube de circa 8 milioane de euro la un volum al livrarilor de circa 20.000 de tone. Cursul la tona de carne de pasare vanduta in Orientul Mijlociu nu mai permite acoperirea costurilor de productie variabile de pe filiera, potrivit unui comunicat al Tilly-Sabco.
Daniel Sauvaget, CEO Tilly-Sabco sustine ca mentinerea volumelor de productie ar fi o sinucidere economica , mai ales ca existenta unei oferte abundente pe o piata saturata ar provoca scaderi noi de preturi si ar mari pierderile companiei



Poti fi interesat si de