Olanda: Vion inchide abatorul de la Helmond


Compania olandeza Vion, una dintre cel mai mari firme din domeniul prelucrarii carnii din Europa, va inchide abatorul din Helmond, incepand cu luna octombrie, masura fiind luata in vederea reducerii costurilor. Activitatea de sacrificare a porcilor va fi transferata la unitatea din Boxtel, a carei capacitate de productie va fi marita. Astfel, la Boxtel vor putea fi sacrificati circa 4,75 milioane de porci pe an (95 000 de porci pe saptamana). Cea mai mare parte a celor 130 de salariati care munceau la Helmond, vor fi transferati catre alte unitati ale grupului.

vionCompania olandeza Vion, una dintre cel mai mari firme din domeniul prelucrarii carnii din Europa, va inchide abatorul din Helmond, incepand cu luna octombrie, masura fiind luata in vederea reducerii costurilor. Activitatea de sacrificare a porcilor va fi transferata la unitatea din Boxtel, a carei capacitate de productie va fi marita. Astfel, la Boxtel vor putea fi sacrificati circa 4,75 milioane de porci pe an (95 000 de porci pe saptamana). Cea mai mare parte a celor 130 de salariati care munceau la Helmond, vor fi transferati catre alte unitati ale grupului.


Vion N.V. este un grup international important pe piata europeana a carnii din care fac parte firmele Vion Food si Vion Ingredients, cu o cifra de afaceri de 9,5 miliarde de euro, in 2011. Grupul este detinut de catre uniunea olandeza a agricultorilor si a horticultorilor din partea de sud a tarii (ZLTO), care include circa 18.000 de membri.



Poti fi interesat si de