Sapte autotrenuri cu carne de pasare au fost gasite fara acte legale

Sapte autotrenuri cu carne de pasare au fost gasite fara acte legale


Aproximativ 150 de tone de carne de pasare, in valoare totala de 200.000 de euro, au fost indisponibilizate vineri de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor (DIF) a IGPR, in cadrul unei actiuni de prevenire a evaziunii fiscale in domeniul achizitiilor intracomunitare. Potrivit unui comunicat al IGPR remis de Agerpres, marfa a fost indisponibilizata, urmand a fi valorificata conform procedurilor legale, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

carnedepasareAproximativ 150 de tone de carne de pasare, in valoare totala de 200.000 de euro, au fost indisponibilizate vineri de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor (DIF) a IGPR, in cadrul unei actiuni de prevenire a evaziunii fiscale in domeniul achizitiilor intracomunitare. Potrivit unui comunicat al IGPR remis de Agerpres, marfa a fost indisponibilizata, urmand a fi valorificata conform procedurilor legale, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat.


Politistii au actionat pentru identificarea in trafic a autovehiculelor suspectate ca transporta marfuri catre beneficiari, respectiv societati comerciale romanesti asupra carora existau date ca sunt implicate in fraude si activitati evazioniste, fiind identificate sapte autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agenti economici din Romania ce functionau pe principiului firmelor "fantoma", 147 de tone de carne de pasare, in valoare totala de 200.000 de euro. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca pentru aceeasi cantitate de marfa transportata, soferii aveau asupra lor documente de transport cu dubla destinatie. Actiunea pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul alimentatiei si a achizitiilor intracomunitare a fost initiata de politisti ai DIF din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, impreuna cu cei de la serviciile de investigare a fraudelor si serviciile rutiere din Dolj si Olt si cu politisti de la Politia orasului Curtici.



Poti fi interesat si de