14.075 kg de produse de origine animala, confiscate

14.075 kg de produse de origine animala, confiscate


Conform datelor transmise de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, in primul semestru al anului 2013, au fost verificate la nivel national 2.756 de unitati de vanzare cu amanuntul de produse de origine animala, dintre care 1.093 de unitati de tip carmangerie si 1.663 de unitati de tip macelarie.

deorigineanimalaConform datelor transmise de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, in primul semestru al anului 2013, au fost verificate la nivel national 2.756 de unitati de vanzare cu amanuntul de produse de origine animala, dintre care 1.093 de unitati de tip carmangerie si 1.663 de unitati de tip macelarie.
Ca urmare a neconformitatilor identificate, a fost oprita activitatea in 25 de unitati, au fost aplicate 63 de amenzi, in valoare totala de 91.920 RON si au fost acordate 91 de avertismente.
Cu ocazia acestor controale, au fost confiscate 14.075 kg de produse de origine animala, care ar fi putut pune in pericol sanatatea publica.

Deficientele constatate in timpul acestor controale au fost cele privind: nerespectarea conditiilor de functionare, in ceea ce priveste igiena si intretinerea spatiilor si echipamentelor - 64 neconformitati, nerespectarea conditiilor privind modalitatea de etichetare a carnii si produselor din carne obtinute - 24 neconformitati, nerespectarea regulilor cu privire la manipularea si depozitarea carnii si produselor din carne - 69 neconformitati; neasigurarea trasabilitatii si a etichetarii corespunzatoare a carnii si produselor din carne - 45 neconformitati. Nerespectarea frecventei de recoltare a probelor in conformitate cu programul de autocontrol - 77 neconformitati. Nerespectarea activitatii pentru care unitatea este inregistrata sanitar veterinar si depasirea cantitatii de productie, stabilite in conformitate cu prevederile Ordinului Presedintelui ANSVSA nr. 111/2008 - 12 neconformitati.



Poti fi interesat si de