Rusia suspenda temporar importurile de carne de porc si de vita din Lituania

Rusia suspenda temporar importurile de carne de porc si de vita din Lituania


Rusia suspenda importurile de carne de porc si de vita refrigerata din Lituania, a anuntat serviciul de presa al Serviciul Federal de control veterinar si fitosanitar al Rusiei Rosselhoznadzor, citat de Agerpres.

rusiaRusia suspenda importurile de carne de porc si de vita refrigerata din Lituania, a anuntat serviciul de presa al Serviciul Federal de control veterinar si fitosanitar al Rusiei Rosselhoznadzor, citat de Agerpres.
In urma inspectiilor desfasurate in luna mai a.c. la trei companii lituaniene, s-a constatat nerespectarea in totalitate a normelor sanitar- veterinare ale Uniunii Vamale si Rusiei, mentioneaza Rosselhoznadzor, indicand ca in virtutea acestor constatari Moscova instituie incepand de luni, 15 iulie, restrictii temporare la importurile de carne de porc si de vita refrigerata din Lituania pana la reglementarea situatiei.
Indeosebi, Serviciul Federal de control veterinar si fitosanitar al Rusiei si-a exprimat preocuparea in legatura cu detectarea in mod repetat a unor reziduuri de substante interzise si daunatoare in produsele de origine animala.

Incalcarea cerintelor sanitar-veterinare si a normelor Uniunii Vamale, Rusia, Belarus si Kazahstan, releva faptul ca Serviciul veterinar al Lituaniei la certificarea produselor de export de origine animala, inclusiv a produselor finite, nu poate garanta siguranta lor pe tot parcursul lantului de productie, conform Rosselhoznadzor.



Poti fi interesat si de