Friday, Jul 28th

Last update09:04:11

Te afli aici: Stiri Abatorizare

banner optim 540x130
 

Abatorizare

INS: Valoarea productiei animale a scazut cu 2,4% in 2016

 • PDF
valoare productie animale2Valoarea productiei animale a inregistrat o scadere cu 2,4% in anul 2016, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). In schimb, valoarea productiei ramurii agricole a crescut cu 2,5%, anul trecut.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iulie 2017 09:37

Detalii...

Lidl exporta produse romanesti in valoare de 30 milioane euro

 • PDF
lidl produseRetailerul german Lidl, al treilea cel mai mare lant de magazine din Romania, cu afaceri de 1,25 miliarde euro in 2016, a exportat in Europa produse „made in Romania” in valoare de 25-30 milioane de euro anul trecut.

Detalii...

Inca o lovitura pentru Brazilia. Filipine suspenda importul de carne

 • PDF
carne filipineIndustria carnii din Brazilia primeste lovitura dupa lovitura. Dupa scandalul „carnii putrezite”, declansat in primavara, salmonella afecteaza si mai mult exporturile. Filipine a suspendat importul de carne din aceasta tara, ca urmare a probelor de carne depistate pozitiv cu aceasta bacterie.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:02

Detalii...

Productia de carne din Rusia creste vertiginos

 • PDF
productie carne rusiaRusia a crescut productia de pui cu 5,4%, de porc cu 5,7% si cea de vita cu 1,1% din ianuarie si pana in mai, arata datele oferite de Institutul National de Statistica al Rusiei, Rostat.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:05

Detalii...

Fermierii, indrumati la vigilenta in privinta gripei porcine africane

 • PDF
ansvsa gripa porcina2Prezenta focarelor de gripa porcina africana in tari precum Ucraina, Cehia si mai nou Lituania a alarmat autoritatile sanitare din tara noastra. Fermierii au fost instruiti sa semnaleze deindata orice suspiciune aparuta.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:09

Detalii...

Japonia va incepe sa importe carne de porc din Romania

 • PDF
carne japoniaRomania a intrat recent pe lista tarilor libere de pesta porcina clasica, ceea ce permite exportul de carne de porc catre tari terte. Geronimo Braescu, seful Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a declarat ca negocierile cu Japonia si SUA sunt foarte avansate.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iulie 2017 09:42

Detalii...

Ferma de vitei, cu bani europeni

 • PDF
mimagi bovineO companie din Timisoara a obtinut fonduri europene in valoare de 2,6 milioane de euro pentru infiintarea unei ferme de crestere a viteilor in judetul Bihor.

Ultima actualizare în Vineri, 14 Iulie 2017 10:10

Detalii...

Grupurile Zur Mühlen si Asset, integrate in holdingul Tönnies

 • PDF
tonnies porciComisia Europeana a aprobat achizitia Zur Mühlen Group si Asset Group de catre Clemens si Robert Tönnies.

Detalii...

Crestere mare a productiei in sectorul porcin din Rusia

 • PDF
porcine rusiaAutoritatile din Rusia sustin ca industria carnii din aceasta tara se dezvolta continuu, urmand sa atinga 4,2 milioane de tone in acest an, fata de 3,5 milioane, anul trecut. Practic, productia de carne de porc creste cu 100.000 de tone pe luna, informeaza globalmeatnews.com.

Ultima actualizare în Vineri, 14 Iulie 2017 10:12

Detalii...

Brazilia garanteaza UE pentru siguranta carnii exportate

 • PDF
carne export ue braziliaMinisterul Agriculturii din Brazilia a anuntat, vineri, intr-un raport adresat Autoritatii pentru Siguranta Alimentelor din cadrul Uniunii Europene, faptul ca in loturile de pasari de curte care urmeaza a fi exportate nu a fost identificata salmonella cu potential risc pentru sanatatea publica.

Ultima actualizare în Marţi, 04 Iulie 2017 13:08

Detalii...

Rusia a prelungit contra-sanctiunile impotriva UE

 • PDF
carne export5Presedintele rus, Vladimir Putin, a decis vineri extinderea pana la sfarsitul anului 2018 a contra-sanctiunilor impuse Uniunii Europene, dupa ce aceasta din urma a prelungit cu sase luni sanctiunile economice impotriva Rusiei, transmite Reuters.

Ultima actualizare în Marţi, 04 Iulie 2017 13:09

Detalii...

Sacrificarile de bovine si pasari au crescut, in 2016

 • PDF
sacrificari bovineIn anul 2016, comparativ cu anul 2015, sacrificarile de bovine si de pasari in unitatile industriale specializate (abatoare) au inregistrat o tendinta ascendenta, in timp ce sacrificarile de porcine, ovine si caprine au inregistrat o tendinta descendenta, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Detalii...

Focar de pesta porcina africana in Cehia

 • PDF
pesta porcina3ACEBOP a tras un semnal de alarma, dupa ce autoritatile veterinare din Cehia au notificat Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE) cu privire la un prim caz de pesta porcina africana.

Ultima actualizare în Marţi, 04 Iulie 2017 13:12

Detalii...

Cererea de carne de porc din UE, inca instabila

 • PDF
cerere ueCererea de carne de porc pe pietele cheie ale UE continua sa fie instabila in 2017, piata europeana fiind sustinuta in principal de cererea de export, scrie Leo Colby, consultant AHDB.

Detalii...

SUA au oprit toate importurile de carne din Brazilia

 • PDF
carne sua brazilia2Industria carnii din Brazilia primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce in urma scandalului de coruptie, mai multe tari au oprit, in luna martie, importul de carne din Brazilia, acum si Statele Unite au suspendat importurile. Autoritatile sanitare sunt ingrijorate cu privire la "siguranta produselor destinate pietei americane". 

Ultima actualizare în Miercuri, 28 Iunie 2017 10:28

Detalii...

Iosif Pazuric, Nutrientul: Pretul carnii de porc, la un nivel multumitor

 • PDF
pazuric1 siteProblemele din sectorul carnii de porc par sa se fi remediat usor, pretul ajungand anul acesta la un nivel multumitor. Iosif Pazuric, cel care detine Grupul Nutrientul, una dintre marile companii active in domeniul cresterii porcilor, este de parere ca in prezent costurile producatorilor sunt acoperite.

Ultima actualizare în Joi, 22 Iunie 2017 11:56

Detalii...

Romania va exporta carne de pasare in China

 • PDF
carne pasare exportRomania a inregistrat progrese in relatia comerciala cu Republica Populara Chineza privind exportul de produse agroalimentare. O comisie din China va veni in Romania pentru a verifica si aproba unitatile care doresc sa exporte.

Ultima actualizare în Luni, 19 Iunie 2017 10:27

Detalii...

Abatorul Hi-Tech

 • PDF
india siteMeat Products of India, unul dintre cei mai importanti procesatori de carne din India, a inaugurat recent un abator Hi-Tech a carui amenajare a costat 500.000 de dolari, scrie globalmeatnews.

Ultima actualizare în Marţi, 06 Iunie 2017 10:00

Detalii...

Ministrul Agriculturii cere deschiderea pietei SUA pentru carnea din Romania

 • PDF
porc SUAMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a reafirmat, in cadrul discutiilor avute ieri cu E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, dorinta Romaniei de a patrunde pe piata din SUA cu produse din carne.

Ultima actualizare în Marţi, 06 Iunie 2017 10:03

Detalii...

Tendinta ascendenta a preturilor la porc in UE

 • PDF
carne p1Cele mai recente informatii privind productia de porcine din Europa indica o tendinta clara de crestere a preturilor, se arata intr-un raport publicat de Comisia Europeana.

Detalii...

S-a adoptat programul „Carne de porc din fermele romanesti”

 • PDF
carne fermaPlenul Camerei Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea programului „Carne de porc din fermele romanesti”.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80