ANSVSA a dat amenzi de 216.000 lei agentilor economici din industria agroalimentara

ANSVSA a dat amenzi de 216.000 lei agentilor economici din industria agroalimentara


Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 216.000 de lei in urma celor 7.872 de controale efectuate la nivel national in luna decembrie 2017 in unitatile din industria agroalimentara, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

ansvsa controale decInspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 216.000 de lei in urma celor 7.872 de controale efectuate la nivel national in luna decembrie 2017 in unitatile din industria agroalimentara, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).


Controalele au vizat aspecte privind calitatea spatiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea si depozitarea acestora, controlul daunatorilor, documentele prevazute de legislatie si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatilor.

Potrivit sursei citate, ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 126 de amenzi contraventionale in valoare totala de 216.000 lei, cele mai mari fiind consemnate in judetul Dolj (54.000 de lei), Bucuresti (34.000 de lei), judetul Sibiu (16.000 de lei), judetul Bistrita-Nasaud (15.200 lei) si judetul Olt (14.000 de lei).

La polul opus, cu sanctiuni pecuniare mai mici, s-au situat judetele Arges, Bacau, Brasov, Cluj, Ilfov si Maramures (cte 2.000 de lei).

De asemenea, in cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si programului de supraveghere si control, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise precum si teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probe transmise spre analiza laboratoarelor arondate.



Poti fi interesat si de