Ladosi, APCPR: Multi fermieri au produs in pierdere

Ladosi, APCPR: Multi fermieri au produs in pierdere


2017 se incheie intr-o nota nu tocmai optimista pentru crescatorii de porci. Multi au inregistrat pierderi, iar anul care vine, totul depinde de cererea de carne din Asia, de nivelul supraproductiei din Europa si de evolutia raspandirii pestei porcine africane.

porci apcpr22017 se incheie intr-o nota nu tocmai optimista pentru crescatorii de porci. Multi au inregistrat pierderi, iar anul care vine, totul depinde de cererea de carne din Asia, de nivelul supraproductiei din Europa si de evolutia raspandirii pestei porcine africane.


Cele mai mari probleme le-au avut acei fermieri care au importat purcei pentru finisare la preturi record peste 80 E/ cap. Ori la un pret de vanzare in viu sub 6 lei/kg acestia au produs in mod cert in pierdere. Strategia asociatiei noastre este de a sustine orice demers guvernamental ce priveste dezvoltarea acestui sector. Fie ca este vorba de programul initiat in primavara pentru sustinerea financiara a productiei autohtone de carne de porc, fie cel mai recent la care tinem foarte mult de sustinere a dezvoltarii fermelor de reproductie, sustine Ioan Ladosi, presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc (APCPR) din Romania.

Asociatia sustine, prin demersuri facute pe langa autoritatile guvernamentale, sectorul de porc care, potrivit lui Ladosi, se afla intr-o mare dificultate in ultimii 3 ani. E necesara legea prin care se sustine dezvoltarea fermelor de reproductie. Nu mai putin importanta este implementarea masurii privitoare la bunastare masura 14 de la 1 ianuarie, 2018, mai spune presedintele APCPR.



Poti fi interesat si de