Propunere de constituire a unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare

Propunere de constituire a unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare


Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, propune constituirea unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare.

risipa alimentara2Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, propune constituirea unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare.


Biroul de presa al Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social arata intr-un comunicat de presa ca peste 30 de organizatii neguvernamentale, reprezentati ai unor hypermarket-uri, ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si membrii Asociatiei Marilor Retele Comerciale au discutat marti pe marginea Legii 217 /2016, privind risipa alimentara, dar si despre implementarea normelor de aplicare ale actului normativ.

Ministrul Petrea a propus constituirea grupului de lucru pentru modificarea acestei legi, astfel incat actul normativ sa poata fi aplicat si sa ofere beneficii tuturor partilor implicate.

''Am propus constituirea unui grup de lucru care sa preia observatiile tuturor partilor interesate, astfel incat prin amendamentele noastre sa gasim o formula prin care aceasta lege a diminuarii risipei alimentare sa poata fi aplicabila'', a afirmat ministrul Gabriel Petrea, potrivit sursei citate.

Aplicarea Legii nr. 217/2016 a fost suspendata printr-o ordonanta de urgenta, pana la finalul acestui an, dupa ce Ministerul Agriculturii a semnalat dificultati in redactarea normelor de aplicare.

Propunerea legislativa de modificare a Legii privind diminuarea risipei alimentare se afla in lucru la comisiile de specialitate din Senatul Romaniei, for decizional in acest caz fiind Camera Deputatilor.



Poti fi interesat si de