Petre Daea vrea majorarea numarului de ovine


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca numarul ovinelor trebuie majorat, astfel incat sa fie valorificata iarba, o resursa exceptionala din tara noastra, Daea precizand ca stie ca pentru unii devine agasant explicand constant avantajele cresterii oilor.

majorare numar ovineMinistrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca numarul ovinelor trebuie majorat, astfel incat sa fie valorificata iarba, o resursa exceptionala din tara noastra, Daea precizand ca stie ca pentru unii devine agasant explicand constant avantajele cresterii oilor.


Petre Daea a afirmat, dupa audierea sa in Comisia de agricultura a Senatului, ca este nevoie cresterea efectivelor de ovine in Romania cu atat mai mult cu cat suprafata de pasuni permite acest lucru.

Pentru unii devin agasant explicand si repetand ca e o resursa extraordinara, dar nu pot altfel. Este un domeniu pe care trebuie sa-l valorificam in tara. Aceasta resursa exceptionala care este iarba, pe 4,8 milioane de hectare, trebuie sa o transformam in carne si in lapte, a mai spus Petre Daea.

Ministrul a spus ca este necesara si incurajarea cresterii porcilor pentru ca acestia sa consume excedentul de cereale al Romaniei.

In preocuparea noastra primordiala este sa crestem efectivele de suine, motiv pentru care am rugat si astazi parlamentarii sa dea zor la aprobarea actului normativ, in asa fel incat sa-l putem aplica din primele zile ale anului viitor, in asa fel incat sa crestem efectivele de suine, de porci pentru a consuma cerealele pe care le producem in Romania, a declarat Petre Daea.

El a mai spus ca Romania realizeaza de la un an la altul randamente tot mari de cereale la unitatea de suprafata.

Sunt mandru sa le spun de fiecare data ca sunt productii istorice, care trebuie valorificate. Ca sa poti sa le valorifici si sa castigi in Romania trebuie sa zootehnizezi agricultura tarii romanesti. Aici sunt doua canale de actiune. Este acest canal de crestere a efectivelor de suine, in asa fel incat sa nu trimiti la export porumbul, sa-l pui in barje si sa plece in lume, ci sa-l valorifici aici cu efectivele de animale pe care il ai, ca sa poti sa exporta carne sau produse de carne de porc



Poti fi interesat si de