Cris-Tim, liderul pietei de mezeluri, conform cifrei de afaceri

Cris-Tim, liderul pietei de mezeluri, conform cifrei de afaceri


Cris-Tim ocupa primul loc in topul procesatorilor de carne, dupa cifra de afaceri. Astfel, compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 606,288 milioane lei, cu 158 de milioane de lei peste cea din 2015.

cristim topCris-Tim ocupa primul loc in topul procesatorilor de carne, dupa cifra de afaceri. Astfel, compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 606,288 milioane lei, cu 158 de milioane de lei peste cea din 2015.


Profitul, in schimb, s-a diminuat cu 750 de mii de lei, ajungand la aproape 4,3 milioane de lei, de la putin peste 5 milioane in anul anterior.

Cris-Tim a investit anul trecut peste sapte milioane de euro in proiectul Eticheta curata, ce presupune mezeluri fara gluten, fara amidon, fara MDM, fara soia, coloranti sintetici sau monoglutamat de sodiu adaugat. Investitia a fost sustinuta prin credit bancar si a fost directionata spre achizitia de utilaje, procesare, ambalare si logistica. Pentru a nu creste preturile produselor, Radu Timis, fondatorul si proprietarului grupului de firme Cris-Tim, a precizat ca a renuntat la mare parte din profitabilitate peste 50% - intrucat riscul era pierderea cotei de piata pe care compania o are in zona mezelurilor, respectiv 19-20%.

Detalii despre evolutia companiilor care activeaza pe piata locala a carnii puteti citi in Anuarul INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de