MADR promoveaza consumul de carne de oaie in Romania

MADR promoveaza consumul de carne de oaie in Romania


Campania Alege oaia! are scopul de a promova consumul decarnedeovinesi de a aduce un castig crescatorilor de oi si consumatorilor, fiindca sunt produse foarte valoroase realizate de mainile si sudoarea romanilor, a declarat sambata ministrul Petre Daea, cu ocazia lansarii campaniei in Piata Obor.

miel alegeoaiaCampania Alege oaia! are scopul de a promova consumul decarnedeovinesi de a aduce un castig crescatorilor de oi si consumatorilor, fiindca sunt produse foarte valoroase realizate de mainile si sudoarea romanilor, a declarat sambata ministrul Petre Daea, cu ocazia lansarii campaniei in Piata Obor.


Crescatorii de ovine sunt valoro?i, pun mult suflet in ceea ce fac, ?i suntem cu totii interesa?i sa dezvoltam in agricultura tarii cresterea efectiva de animale. De cand am lansat campania, ne gandim la aceasta specie foarte valoroasa, specie care isi gaseste foarte bine locul in Romania, iar acesti crescatori de oi sunt bravii nostri stapani ai muntelui, oameni care pleaca cu lunile de acasa si se intorc cu rezultatul muncii lor , a spus Petre Daea.

MinistrulAgriculturiia afirmat ca intentioneaza sa realizeze pas cu pas un lant de desfacere a produselor dincarnesi lapte deovine, care sa acopere toata tara.

Daea a explicat ca toti cei implicati in aceasta campanie, respectiv crescatorii deovine, vor cauta lanturi de restaurante care vor sa promoveze carnea si produsele dincarnede oaie, asigurandu-le gratuit materia prima pentru o anumita perioada de timp.

Intrebat daca pretul la carnea de oaie este unul prea mare, seful de la Agricultura a raspuns ca va fi unul convenabil, pentru ca altminteri nu se poate concepe.

Pretul va fi stabilit, evident, de piata, noi nu impunem preturi, insa ele cu siguranta vor fi preturi convenabile, pentru ca altminteri nu se poate concepe. Eu le-am mai spus-o si repet, fiecare trebuie sa se gandeasca la un castig, dar la unul cat mai mic cu putinta, sa nu fim lacomi in a castiga, pentru ca aceasta lacomie nu ne ajuta. Astazi poate ne umple buzunarul, dar maine ne poate lasa cu buzunarul gol (...). Intre consumator si producator trebuie sa fie o relatie corecta, a mentionat Petre Daea.

El a subliniat, totodata, ca trebuie intarit controlul in piete in asa fel incat specula sa dispara.

Saptamana aceasta, pe 11 noiembrie, seful MADR va promova campania Alege oaia! la Ploiesti.

MinisterulAgriculturiia lansat pe 26 octombrie, la Romexpo, in cadrul targului Indagra 2017, campania de informare si promovare a consumului decarnede oaie denumita Alege Oaia!. In demersul sau,MADRare sprijinul tuturor crescatorilor deovinedin Romania, care doresc, prin intermediul acestei campanii, sa determine consumatorii sa manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie si preparatele dincarnede oaie.



Poti fi interesat si de