Reziduurile de antibiotice din carne, prima tema dezbatuta de UECBV la Bucuresti

Reziduurile de antibiotice din carne, prima tema dezbatuta de UECBV la Bucuresti


Astazi incep lucrarile conferintei UECBV la Bucuresti. Primul grup de lucru coordonat de catre Ingrid Morvan, reprezentant UECBV Bruxelles, are in vedere o analiza a problemelor veterinare cu care se confrunta fermierii europeni.

carne antibiotice2Astazi incep lucrarile conferintei UECBV la Bucuresti. Primul grup de lucru coordonat de catre Ingrid Morvan, reprezentant UECBV Bruxelles, are in vedere o analiza a problemelor veterinare cu care se confrunta fermierii europeni.


Tema acestei intalniri este directionata catre reziduurile de antibiotice in animale vii si carne. Uniunea Europeana a Comertului cu Animale si a Meseriilor Carnii (UECBV) se numara printre cele mai importante organizatii europene, reprezentand 53 de asociatii si federatii din 24 de state membre ale Uniunii Europene dar si din Japonia, Norvegia, Rusia, Elvetia, Turcia si Ucraina. In total, 20.000 de societati si intreprinderi cu 230.000 de locuri de munca sunt regrupate in UECBV. Asociatia Crescatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (ACEBOP)a fost prima asociatie romana care a aderat la UECBV, urmata la un an de Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR). In cadrul acestui grup de lucru participa din partea Romaniei presedintele ACEBOP, Mary Pana. Pe parcursul zilei se vor desfasura alte 6 grupuri de lucru care printre altele aduc in discutie comertul cu animale vii si situatia industriei carnii. Presa are acces la aceste dezbateri doar in ziua de 20 octombrie.



Poti fi interesat si de