Cris-Tim a mai eliminat un aditiv din toate produsele

Cris-Tim a mai eliminat un aditiv din toate produsele


Dupa ce in primavara, Cris-Tim a adus in magazine produsele cu 'Eticheta Curata', cel mai mare producator roman de mezeluri, a anuntat ca a eliminat, incepand din septembrie, aditivul alimentar caragenan din intreaga sa gama de produse, marcand astfel o premiera in industria alimentara din Romania.

cristim aditiv eliminatDupa ce in primavara, Cris-Tim a adus in magazine produsele cu 'Eticheta Curata', cel mai mare producator roman de mezeluri, a anuntat ca a eliminat, incepand din septembrie, aditivul alimentar caragenan din intreaga sa gama de produse, marcand astfel o premiera in industria alimentara din Romania.


Caragenanul este un aditiv alimentar a carui utilizare in industria alimentara este permisa de legislatia Uniunii Europene; este frecvent intalnit in numeroase categorii de alimente, de la deserturi, lactate, produse din carne, peste, sosuri, sucuri, pana la bere sau produse fainoase. Caragenanul provine din alge si are rol de gelifiere, de ingrosare a produselor.

Inainte, pentru a asigura textura, in produsele Cris-tim caragenanul se regasea in cantitati infime, de 0,2% - 0,4% din reteta, ceea ce insemna mai putin decat greutatea unei picaturi de roua.

Produsele cu 'Eticheta Curata' promovate de Cris-Tim sunt fara gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu, iar, de acum, si fara caragenan.



Poti fi interesat si de