CEO-ul gigantului JBS, arestat pentru tranzactii suspecte

CEO-ul gigantului JBS, arestat pentru tranzactii suspecte


Politia braziliana l-a arestat miercuri pe seful celei mai mari companii producatoare de carne din lume, ca urmare a unor suspiciuni privind tranzactii privilegiate, scrie Reuters.

jbs ceo arestatPolitia braziliana l-a arestat miercuri pe seful celei mai mari companii producatoare de carne din lume, ca urmare a unor suspiciuni privind tranzactii privilegiate, scrie Reuters.


Pe numele lui Wesley Batista, cel care ocupa functia de CEO al JBS inca din 2011, si a fratelui acestuia, Joesley, Curtea Suprema de Justitie braziliana a emis un mandat de arestare, cei doi fiind acuzati de vanzarea privilegiata a unor actiuni din cadrul companiei. Cei doi oameni de afaceri controleaza 42% din actiunile JBS. Avocatul fratilor Batista, Pierpaolo Bottini, a considerat acuzatiile nedrepte, absurde si regretabile si a declarat ca cei doi s-au pus la dispozitia organelor de drept, au fost audiati si au prezentat toate documentele solicitate.

Wesley si Joesley Batista au semnat, la inceputul acestui an, un acord cu Justitia pentru a obtine o reducere a pedepsei. Ei au fost obligati sa achite o amenda de 3,2 miliarde de dolari, dupa ce autoritatile au descoperit ca JBS a dat mita 150 de milioane de dolari pentru aproximativ 2.000 de politicieni timp de peste un deceniu. Reprezentantii politiei federale au declarat ca tranzactionarea suspecta a avut loc intre 24 aprilie si 17 mai.

Brazilia este intr-un continuu scandal de coruptie, numerosi oficiali la varful puterii fiind pusi sub acuzare in ultimii ani, si tot ca urmare a acestor acuzatii de coruptie a fost destituita din functia de presedinte si Dilma Rousseff, ceea ce a facut ca Michael Temer sa devina sef al statului fara a fi ales de catre cetateni.



Poti fi interesat si de