Legea care impunea costuri mari abatoarelor de pasari va fi abrogata

Legea care impunea costuri mari abatoarelor de pasari va fi abrogata


De multe ori, legislatia nu doar ii ajuta pe fermieri, ci ii si incurca. Asociatiile care reunesc crescatori de animale din toata tara lupta pentru corectarea legilor. O victorie in acest sens a fost realizata de ACEBOP, care a convins autoritatile ca o lege din 2002, care impunea costuri foarte mari pentru fermieri, trebuie abrogata.

schimbare lege abatoareDe multe ori, legislatia nu doar ii ajuta pe fermieri, ci ii si incurca. Asociatiile care reunesc crescatori de animale din toata tara lupta pentru corectarea legilor. O victorie in acest sens a fost realizata de ACEBOP, care a convins autoritatile ca o lege din 2002, care impunea costuri foarte mari pentru fermieri, trebuie abrogata.


Recomandam intotdeauna fermierilor sa respecte legislatia. Rolul nostru ca asociatie este de a lua act de disfunctionalitatile care pot apare in legislatie si de incercare de inlaturare a problemelor, prin discutii transparente cu autoritatile urmate de modificari legislative, acolo unde este cazul. Am facut de curand o solicitare de abrogare a unei legiferari vechi, din 2002, care impunea costuri exagerate abatoarelor de pasare. Atat ANSVSA, cat si MADR au acceptat propunerea ACEBOP si au declansat procedura de abrogare. Exista insa si exemple negative, legate de legislatia subventiilor. De multe ori legislatia se modifica in timpul jocului, iar fermierii sunt suparati pentru ca una au declarat si alta au primit, sustine Mary Pana, presedintele Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine (ACEBOP) din Romania, intr-un interviu pe care il veti regasi in paginile noului numar al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de