Romanii din mediul urban consuma saptamanal carne de pui

Romanii din mediul urban consuma saptamanal carne de pui


Carnea de pui reprezinta prima alegere a consumatorilor din mediul urban din Romania, fiind utilizata saptamanal la prepararea mancarii, reiese dintr-un studiu realizat de compania Transavia.

pui transaviaCarnea de pui reprezinta prima alegere a consumatorilor din mediul urban din Romania, fiind utilizata saptamanal la prepararea mancarii, reiese dintr-un studiu realizat de compania Transavia.


Potrivit studiului, romanii considera ca, in comparatie cu alte tipuri decarne, cea de pui este mai sanatoasa, deoarece prezinta un aport caloric scazut si este saraca in grasimi, asa cum declara 57% dintre respondenti. De asemenea, 29% dintre consumatori o considera potrivita in timpul dietelor, iar un alt motiv pentru care romanii includ carnea de pui in alimentatia lor este faptul ca ea reprezinta o sursa de proteine (27%).

Ne bucuram sa constatam ca romanii aleg carnea de pui pentru prepararea meselor, tinand cont de proprietatile nutritive si de beneficiile sale. Pentru a fi siguri de calitatea produselor alese, recomandam consumatorilor sa verifice intotdeauna eticheta si tara de provenienta pentru a urmari lantul de productie. Produsele dincarnede pui romanesti isi pastreaza mult mai bine proprietatile nutritive, fata de cele importate, ca urmare a traseului de distributie mult mai scurt pana la rafturile magazinelor. Trasabilitatea este extrem de importanta, iar pentru produsele noastre garantam siguranta alimentara, intrucat producem la cele mai inalte standarde impuse la nivel international. Totodata, suntem printre putinii producatori romani care au un sistem de business integrat vertical, a declarat Ioan Popa, presedintele Grupului Transavia.

94% din consumatori prefera carnea de pui refrigerata, proaspata, aceasta pastrand cel mai mult gustul si proprietatile nutritive. Dintre tipurile de produse, cea mai frecventa alegere este pieptul de pui (82%), recunoscut pentru continutul scazut de grasimi si pentru usurinta cu care poate fi gatit, dar si pulpele superioare de pui (77%) si pulpele inferioare de pui ( 72%).

Cercetarea de piata Transavia a fost efectuata la nivel national, pe un esantion de 520 de persoane din mediul urban, barbati si femei, cu varste peste 18 ani, care obisnuiesc sa gateasca cel putin o data pe saptamana.



Poti fi interesat si de