Consumul de carne in Romania a crescut usor in 2016

Consumul de carne in Romania a crescut usor in 2016


Consumul de carne din Romania este la un nivel relativ scazut comparativ cu standardele din tarile dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoana fiind de 3,39 kilograme, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

consum carneConsumul de carne din Romania este la un nivel relativ scazut comparativ cu standardele din tarile dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoana fiind de 3,39 kilograme, potrivit Institutului National de Statistica (INS).


Consumul mediu lunar de carne proaspata pe o persoana a fost, in anul 2016, in usoara crestere fata de anul 2015. Impreuna cu preparatele din carne, acesta se ridica la 4,51 kg/persoana lunar, in crestere fata de anul anterior cu 0,02 kg/persoana lunar, ceea ce inseamna un consum mediu anual de 54,2 kg/persoana, se arata in documentul transmis de INS.

Potrivit acestuia, gospodariile formate dintr-o singura persoana au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoana lunar carne proaspata si respectiv 6,53 kg/persoana lunar carne proaspata si preparate din carne).



Poti fi interesat si de