ANGST, extindere pe toate planurile


Sorin Minea, CEO-ul grupului ANGST, ne-a vorbit despre investitiile pe care le are in curs, dar si despre planurile pentru anul 2018.

angst stire 2Sorin Minea, CEO-ul grupului ANGST, ne-a vorbit despre investitiile pe care le are in curs, dar si despre planurile pentru anul 2018.


Dau acum drumul la o sectie noua si nu sunt inca hotarat daca sa mai construiesc o unitate de productie. Cochetez din nou cu ideea unor magazine mai mici, specializate, alt tip decat magazinele pe care le-am avut sau magazinele care se practica pe piata. Incerc sa ma duc in alta directie. Nu voi face greseala sa deschid supermarketuri, ma gandesc la un cu totul alt tip. Ma gandesc la ce are nevoie omul, care este vanzarea la ora actuala si ce cere fiecare roman. Daca m-as gandi la un magazin in care sa vand produsele mele si atat s-ar putea sa pierd. Merg mai mult pe diversitate decat pe volum. Niciodata nu am fost un jucator de volum si nu voi deveni vreodata. Pentru ca volume inseamna o calitate in cel mai bun caz mai slaba. Diversitatea inseamna manopera foarte multa, manopera foarte multa inseamna oameni foarte multi si specialisti foarte multi, inseamna preturi mai mari decat preturile pietei. Noi totdeauna am fost perceputi ca facem lucrurile de o anumita calitate si intr-un anumit sens. Daca acum as incerca sa maresc volumele, as fi obligat sa scad in alta parte, iar in alta parte inseamna calitatea, manopera. Niciodata n-o sa fac asta. Prefer sa fac cantitate mica, iar ce produc sa pot manca cu placere si eu.

Exista un plan pe zona de crud-uscate care tine de afaceri si sper ca in curand va fi finalizata complet preluarea fabricii de la Sinaia de catre mine. Avem un plan de crestere pe ceea ce numim ready meal intr-o directie putin diferita. Ne vom specializa, ne vom duce in nise si vom schimba inca o data ceva, vom inventa ceva, este convins Sorin Minea. El spune ca investitiile sunt un dat necesar pentru a te mentine pe piata: Cine nu face investitii moare. Trebuie sa retehnologizez, sa curat, mai am nevoie de niste masini pentru transport marfa, imi trebuie niste utilaje mai performante. Nu ai cum sa opresti investitia niciodata.

Directorul general al ANGST a facut un bilant al anului care urmeaza sa se incheie in curand. Exista o crestere de cifra de afaceri, exista o crestere de volum. Din pacate nu cred ca va fi un an foarte bun financiar. Profitul va fi mult mai mic decat anul trecut. Una peste alta din punct de vedere financiar a fost un prost, conchide Minea.



Poti fi interesat si de