Linde Gaz a lansat spiral-freezerul Cryoline XF

Linde Gaz a lansat spiral-freezerul Cryoline XF


Linde Gaz, lider pe piata mondiala de gaze industriale, a prezentat in premiera in Romania, la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017, spiral-freezerul Cryoline XF, un echipament de congelare rapida dezvoltat la centrul de cercetare Linde din New Jersey.

linde2 siteLinde Gaz, lider pe piata mondiala de gaze industriale, a prezentat in premiera in Romania, la INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017, spiral-freezerul Cryoline XF, un echipament de congelare rapida dezvoltat la centrul de cercetare Linde din New Jersey.


Cryoline XF este un echipament de capacitate mare (cel putin o tona produs/ora) ce utilizeaza azotul lichid sau dixodul de carbon lichid drept agent de racire, adecvat procesarii de carne si preparate din carne, branzeturi, mancare gata preparata, peste.

In tendinta cu tarile dezvoltate, credem ca alimentele gata preparate in conditii cat mai apropiate de cele din bucataria noastra de acasa vor ocupa o pondere tot mai mare in cosul de cumparaturi al consumatorului roman. Problema termenului de valabilitate si a logisticii are rezolvarea prin congelarea rapida a produselor respective, a declarat Leonard Lepadatu, Inginer Aplicatii, Industria Alimentara Linde Gaz.

Cryoline XF beneficiaza de numeroase optimizari in ceea ce priveste functionalitatea, spatiul ocupat, consumul de agent frigorific, igiena si mentenanta. De exemplu, convectia fortata a frigului catre produs a fost optimizata prin repozitionarea ventilatoarelor interne, ceea ce permite si operarea freezerului la o temperatura mai inalta, cu scaderea de consum de agent frigorific aferenta.

Articolul complet referitor la tehnologiile oferite de Linde Gaz pentru industria alimentara poate fi parcurs in cuprinsul editiei 55 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de