Grupul Toneli a investit 36 milioane de euro in ultimii sapte ani

Grupul Toneli a investit 36 milioane de euro in ultimii sapte ani


Romania este una dintre cele sapte piete europene afectate de criza importurilor de oua din Polonia, cu salmonela, in timp ce unul dintre cei mai mari producatori locali - Toneli Holding - detine in prezent cel mai modern centru de sortare si ambalare de produse din zona de sud-est a Europei si a investit masiv in modernizarea unitatilor de productie detinute in Romania si pentru respectarea legislatiei specifice domeniului.

toneliRomania este una dintre cele sapte piete europene afectate de criza importurilor de oua din Polonia, cu salmonela, in timp ce unul dintre cei mai mari producatori locali - Toneli Holding - detine in prezent cel mai modern centru de sortare si ambalare de produse din zona de sud-est a Europei si a investit masiv in modernizarea unitatilor de productie detinute in Romania si pentru respectarea legislatiei specifice domeniului.
Grupul Toneli a anuntat ca a finalizat recent o serie de investitii importante in modernizarea si utilarea facilitatilor de productie detinute in Romania, iar bugetul directionat de catre companie in perioada 2009-2016 catre investitii depaseste 36,5 milioane euro.

Grupul Toneli are 15 ferme in toata tara, deservite de centrul nostru de ambalare, care are o capacitate de 1,5 milioane oua pe zi, iar depozitul poate gazdui aproape 10 milioane de oua. De aici, toate produsele noastre pleaca cu cod de producator si data de expirare, pentru a oferi consumatorilor garantia calitatii si a sigurantei alimentare - spre deosebire de produsele de import, unde termenul pentru consum este aproape expirat, iar acestea sosesc in Romania nestampilate. Atragem atentia consumatorilor sa verifice provenienta oualor, atunci cand cumpara, si sa aleaga produse romanesti, spune Toni Khoury, actionar si administrator al Toneli Holding.

In contextul repetatelor alerte alimentare de pe piata, in mod special recenta criza provocata de importurile de oua din Polonia, care a afectat puternic sapte piete europene, inclusiv Romania, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a vizitat recent facilitatile Toneli unde se realizeaza operatiunile de sortare si ambalare de produse, precizeaza un comunicat al Grupului Toneli.

Comisia Europeana a anuntat recent ca foarte multe state membre au importat din Polonia oua cu salmonela si in acel moment am discutat cu autoritatile de control si inspectie din Romania sa verifice foarte atent tot ce intra in Romania. Domnul profesor Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), ne-a semnalat faptul ca sunt oua care vin in Romania la termen de valabilitate practic depasit si se restampileaza. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu se mai intample astfel de lucruri. Trebuie sa ne asiguram ca se respecta legislatia europeana si nationala, pentru ca altfel discriminam, firmele mari dau faliment si vom ajunge sa consumam doar din import. De aceea este foarte important ca tot ce intra in tara sa se controleze, inclusiv in ceea ce priveste documentele de transport, calitatea produselor, a mentionat, in acest context, ministrul Achim Irimescu, care a subliniat ca un investitor roman care a platit foarte mult ca sa respecte conditiile de bunastare a animalelor este concurat neloial.

Toneli Holding este un grup de companii cu 24 de ani de prezenta pe piata din Romania si aproape 500 de angajati. Grupul detine fabrici, depozite si ferme in judetele Arges, Ialomita, Dambovita si Teleorman si, centrul de sortare si ambalare de la Titu (Dambovita).

Investitiile realizate de catre Toneli in perioada 2015-2016 au vizat in mod specific alinierea la legislatia europeana in domeniu, care permite companiei sa garanteze calitatea produselor si siguranta alimentara a consumatorilor. La sfarsitul anului 2016, dupa 24 de ani de activitate, produsele furnizate de Grupul Toneli nu au facut obiectul niciunei retrageri de pe piata din cauze de calitate sau siguranta alimentului.



Poti fi interesat si de