Investitiile in utilaje, in continua crestere


Schimbarea obiceiurilor alimentare la nivel mondial i-a facut pe cei mai multi producatori sa aloce o mare parte din buget investitiilor in utilaje si echipamente, pentru a tine pasul cu tendinta de tehnologizare ce a cuprins intreg mapamondul.

masuri fermieriSchimbarea obiceiurilor alimentare la nivel mondial i-a facut pe cei mai multi producatori sa aloce o mare parte din buget investitiilor in utilaje si echipamente, pentru a tine pasul cu tendinta de tehnologizare ce a cuprins intreg mapamondul.
Fabricile au cheltuit 13 miliarde de euro, in 2014, pentru utilaje pentru procesarea si ambalarea alimentelor in intreaga lume. Estimarile pentru anul trecut arata o crestere a acestei valori cu 4%, iar prognoza pentru 2016 este situata intre 4 si 6 procente in plus fata de 2015. Sunt cele mai noi date pe acest sector, prezentate de Klaus Schrter, presedintele Departamentului de Masinarii pentru Procesarea Carnii din cadrul VDMA, Federatia germana de inginerie, la conferinta premergatoare targului IFFA.

Exportul este elementul-cheie ce ar putea rasturna balanta comerciala, intrucat 86% din utilajele pentru industria alimentara sunt exportate. Pe acest segment, Germania are 23% din cota de piata in comertul international.

Raportandu-ne doar la utilajele pentru procesarea si ambalarea carnii si produselor din carne, valoarea exporturilor acestora a fost de 1,716 miliarde de euro in 2014, in crestere cu 2,5%. Doar 50 de tari din intreaga lume exporta utilaje si echipamente de procesare a carnii.

Desigur, Germania detine cea mai mare cota de piata pe acest segment (28%), urmata de Olanda (23%), SUA si Italia (cate 7 procente fiecare) si Austria (5%). In ultimii 10 ani, exporturile de utilaje pentru industria carnii au crescut cu 50% la nivel global.

Mai multe detalii despre acest segment gasiti in varianta integrala a acestui articol, ce a aparut in numarul 46 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de