Cererea pentru alimente va creste cu 35% la nivel mondial

Cererea pentru alimente va creste cu 35% la nivel mondial


Ministrul american al agriculturii, Tom Vilsack, a subliniat ca cererea pentru alimente va creste cu 35% la nivel mondial, in cadrul reuniunii ministrilor Agriculturii din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, desfasurata la Paris.

cerere alimMinistrul american al agriculturii, Tom Vilsack, a subliniat ca cererea pentru alimente va creste cu 35% la nivel mondial, in cadrul reuniunii ministrilor Agriculturii din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, desfasurata la Paris.

Cred ca exista solutii la provocarile cu care ne confruntam, a declarat oficialul american, adaugand ca tara sa este angajata sa faca schimb de bune practici cu alte tari pentru a creste productivitatea si a se adapta la consecintele schimbarilor climatice. Tot el a adaugat ca o modalitate pentru a raspunde la aceasta provocare este o utilizare mai buna a alimentelor produse, avand in vedere faptul ca in prezent aproximativ 30% dintre acestea sunt risipite.

Provocarea priveste atat sectorul alimentar, cu o populatie mondiala care va continua sa creasca, cat si mediul inconjurator, dar si domeniul social, a declarat ministrul francez al Agriculturii, Stepane Le Foll. Acesta a insistat ca in prezent avem toate capacitatile pentru a raspunde la nevoile unei lumi cu o populatie de 7-8 miliarde de persoane pentru ca exista un potential semnificativ de crestere a productiei.

La reuniune au participat ministri si reprezentanti din 45 de tari, pentru a discuta despre provocarile cu care se confrunta sectorul agroalimentar, in special despre gasirea unor solutii la cresterea cererii de alimente ca urmare a majorarii populatiei, care sa fie compatibile cu sustenabilitatea mediului.

Pe langa reprezentantii celor 34 de state membre OECD, care se desfasoara in perioada 7 - 8 aprilie 2016, participa si ministrii din statele in care agricultura are o importanta deosebita, cum este cazul Argentinei, care este reprezentanta de Ricardo Buryaile, dar si al Romaniei, care este reprezentanta de ministrul de resort Achim Irimescu.

Desi nu este membru al organizatiei in ansamblu, Romania se poate implica prin expertii sai guvernamentali in actiunile unor structuri de lucru ale OCDE, fiind reprezentata la reuniunile a 19 structuri de lucru ale OCDE. Ministerul Afacerilor Externe are rol coordonator al relatiei Romaniei cu OCDE.



Poti fi interesat si de