Masuri pentru stoparea invaziei de carne de porc din alte tari

Masuri pentru stoparea invaziei de carne de porc din alte tari


Romania a solicitat autoritatilor de la Bruxelles stoparea supraproductiei de lapte si carne de porc din anumite tari europene, pentru ca astfel de produse sa nu mai invadeze piata romaneasca, a declarat, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

2 carnepRomania a solicitat autoritatilor de la Bruxelles stoparea supraproductiei de lapte si carne de porc din anumite tari europene, pentru ca astfel de produse sa nu mai invadeze piata romaneasca, a declarat, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

La Consiliul de Ministri a fost un subiect extrem de dezbatut in UE, este vorba de piata laptelui si piata carnii de porc, care sunt in mare criza, pe fondul reducerii consumului din China, pe fondul embargourilor impuse pentru Federatia Rusa, pe fondul renuntarii la cotele de lapte. Chiar in sectorul carnii de porc exista ferme care au solicitat suspendarea contractelor pentru bunastarea animala, pentru a nu mai popula si inregistra pierderi. Am solicitat Comisiei Europene sa se ia masuri hotarate pentru a stopa la origine aceste supraproductii. Sa nu uitam ca Romania este asaltata de laptele din Ungaria si Polonia si de carnea de porc din alte state europene, iar producatorii locali, cei romani, intra in faliment. Nu este scopul politicii agricole comune sa producem intr-un singur stat, cel mai performant, e clar, a sustinut Irimescu.

Potrivit acestuia, toate statele membre au fost de acord cu propunerea Romaniei. Este normal sa ridicam problema la Bruxelles. Acest lucru va permite producatorilor europeni sa-si pastreze productia acolo si sa nu invadeze piata din Romania, sa ne puna in dificultate producatorii nostri. Toate statele membre au fost de acord cu o astfel de abordare, a mai spus el.productie,



Poti fi interesat si de