Noua fata a Avicola Costesti


Chiar daca numele de Avicola Costesti ar putea sa ne duca cu gandul la sectorul de crestere a pasarilor, de altfel aflat in obiectul de activitate al unitatii din Arges in urma cu cateva decenii, realitatea din teren este cu totul alta.

noua-avicola-costesti1Chiar daca numele de Avicola Costesti ar putea sa ne duca cu gandul la sectorul de crestere a pasarilor, de altfel aflat in obiectul de activitate al unitatii din Arges in urma cu cateva decenii, realitatea din teren este cu totul alta.


Pe locul fostelor hale de pui se afla in prezent unul dintre cele mai performante complexe industriale de crestere si ingrasare a porcilor in circuit inchis din Romania, realizat conform standardelor europene.

Dupa aproape un deceniu si jumatate de la preluare, ferma se intinde pe circa trei hectare, iar daca initial erau doar trei hale, dupa 2.000 numarul lor a ajuns la 12 cu suprafete de aproximativ 2.000 m2.

Fiecare hala este impartita in mai multe compartimente, constructii si instalatii anexe. Vorbim de hale de crestere, de partea de insamantari, maternitate sau gestatie sau de hale pentru porcul gras.

Avicola mai dispune de un abator modern, construit cu ajutorul fondurilor europene, dar si de o fabrica de nutreturi combinate. Cu alte cuvinte, compania din Arges are bine pus la punct un sistem intregrat in circuit inchis si la flux continuu, incepand de la transportul, pregatirea si servirea hranei, adaparea, evacuarea dejectiilor si pana la asigurarea automata a conditiilor de microclimate (temperatura, umiditate, ventilatie). In cadrul fermei exista si un laborator de conservare a materialului seminal de la vierii proprii si se poate face inseminare.

Mai multe informatii despre activitatea Avicola Costesti puteti afla din editia cu numarul 35 a revistei INDUSTRIACARNII.RO.



Poti fi interesat si de