Carne 100% romaneasca in macelaria Dorinely


Chiar daca supermarketurile sunt in continua extindere, macelariile isi au locul, si mai ales publicul lor pe piata.

carne-dorinely1Chiar daca supermarketurile sunt in continua extindere, macelariile isi au locul, si mai ales publicul lor pe piata.


Este vorba de clienti fideli, care vor carne de calitate si daca se poate de productie romaneasca, asa cum de exemplu, se intampla la macelaria Dorinely din Bucuresti, unde carnea este transata in fata clientului dupa metode traditionale. Cu o experienta de 40 de ani in bransa, proprietarul macelariei, Teodor Marin, spune ca si-a dedicat intreaga viata acestei meserii mai mult din pasiune decat din obligatie.

Eu am facut aceasta meserie de placere. Sa fiu sanatos, sa mai rezist si sa nu ma las de macelarie. Pacat ca nu mai exista scoala profesionala sa-i invete pe tineri. In profesia de macelar se fura meserie, dar la scoala am invatat cum sa vorbim cu clientul, cum sa-i castigam increderea. Macelarul era si negustor, numai cine stia sa le imbine avea succes, povesteste Teodor Marin sau nea Dorel, cum ii spun cunoscutii

Mica afacere si-a deschis-o in 1992, cand vindea 12-14 tone de carne pe saptamana (manzat tanar, porc, oaie), dupa care s-a tot extins.

Specialitatile casei sunt cele din carne de porc: cotlet marinat, ceafa, piept, dar nu lipsesc nici cele din carne de pasare: piept de pasare, pulpe de pasare fara os, marinate etc. Si-au facut loc in gama de produse marinatele de vrabioara si antricotul de vita, alaturi de mici, carnati proaspeti din carne de oaie cu porc sau din carne de vita cu carne de oaie (in intestine de oaie sau de porc). Au inceput sa se ceara produsele marinate la bait, cu piper, boia, cimbru sau ienibahar, a subliniat intr-un interviu pentru INDUSTRIA CARNII.RO, Teodor Marin, proprietarul macelariei.

Mai multe informatii despre activitatea macelariei Dorinely puteti afla din numarul 35 al revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de