Ferma avicola cu bani europeni la Sibioara, judetul Constanta

Ferma avicola cu bani europeni la Sibioara, judetul Constanta


Chiar daca cresterea oilor si a caprelor continua sa fie o activitate importanta in judetul Constanta, in ultimii ani s-a dezvoltat puternic si avicultura locala, in special datorita banilor europeni. Fondurile nerambursabile au permis atat modernizarea unitatilor existente deja, cat si aparitia altora noi.

aviChiar daca cresterea oilor si a caprelor continua sa fie o activitate importanta in judetul Constanta, in ultimii ani s-a dezvoltat puternic si avicultura locala, in special datorita banilor europeni. Fondurile nerambursabile au permis atat modernizarea unitatilor existente deja, cat si aparitia altora noi.
Un astfel de exemplu este complexul avicol de la Sibioara, comuna Mihail Kogalniceanu, detinut de compania Avimar Veterinary, o afacere de familie, controlats de Mihai si Andrei Ruca, tata si fiu. Daca primul are o experienta de cateva decenii in zootehnie, cel de-al doilea este abia la inceput. Nici nu terminase bine facultatea cand i-a venit ideea de a se lansa in afaceri pe cont propriu, mai ales ca exista posibilitatea accesarii programelor cu finantare europeana.

Cu ajutorul banilor europeni, cei doi au reusit sa modernizeze complexul avicol de la Sibioara, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la 5,8 milioane de lei, din care suma eligibila a reprezentat 4,97 milioane de lei. Fondurile au fost folosite pentru construirea a doua hale de 1.680 de metri patrati fiecare, realizate conform normelor europene.

Intreaga poveste a celor doi o puteti afla din numarul 34 al revistei INDUSTRIACARNII.RO. Solicitati un exemplar al acestei editii la adresa de e-mail office@industriacarnii.ro sau la numarul de telefon 021.450.50.64, prin departamentul nostru de vanzari.



Poti fi interesat si de