Alexandru Gregor Leahu, presedinte Rollit: La Indagra Food 2016 lansam noi game de mixuri functionale fara E-uri

Alexandru Gregor Leahu, presedinte Rollit: La Indagra Food 2016 lansam noi game de mixuri functionale fara E-uri


Infiintata in anul 1994 ca o companie cu capital 100% strain, de catre Alexandru Gregor Leahu, un om de afaceri cu dubla cetatenie, romana si italiana, Rollit se mandreste cu peste 1.000 de retete pentru mixuri de ingrediente personalizate care satisfac cerintele a peste 600 de clienti de pe piata romaneasca si cea externa.

alexandru leahuInfiintata in anul 1994 ca o companie cu capital 100% strain, de catre Alexandru Gregor Leahu, un om de afaceri cu dubla cetatenie, romana si italiana, Rollit se mandreste cu peste 1.000 de retete pentru mixuri de ingrediente personalizate care satisfac cerintele a peste 600 de clienti de pe piata romaneasca si cea externa.

Care este povestea din spatele businessului dvs.?


De mai bine de 37 de ani locuiesc la Milano, oras in care mi-am format mentalitatea unui om de afaceri corect, care isi respecta intru totul partenerii, oferindu-le solutii profitabile de lunga durata. Milano este centrul comercial si financiar al mediului de afaceri al Italiei. De asemenea, Italia este recunoscuta la nivel mondial ca o piata a preparatelor din carne de calitate superioara, fiind o tara in care se realizeaza cu preponderenta produse fara alergeni, fara GMO, cu un numar redus de E-uri.

De aceea, mi-am insusit inca de la inceputul activitatii companiei Rollit in Romania aceasta mentalitate de a atinge calitatea maxima. In anul 1994, am pornit la drum cu numai 5 angajati care au pus bazele dezvoltarii ulterioare a companiei Rollit. In prezent, firma numara 70 de angajati, dintre care 14 ingineri specialisti in industria carnii care asigura consultanta tehnica gratuita clientilor firmei si suport pentru propria activitate de cercetare-dezvoltare de produse adaptate cerintelor celor care apeleaza la serviciile Rollit.

Care sunt realizarile companiei dupa 22 de ani de existenta?

Dupa 22 de ani de activitate, ne putem mandri cu: peste 600 de clienti din domeniul industriei prelucrarii carnii, domeniu in care Rollit s-a specializat in exclusivitate; 14 ingineri tehnologi care asigura consultanta tehnica gratuita clientilor; vanzari de peste 2.000 tone de ingrediente alimentare pentru preparate din carne, iar la export de circa 500 tone; un depozit central si alte 7 puncte de lucru care acopera distributia si asistenta tehnica la nivelul intregii tari; parc auto cu o capacitate de transport de peste 50 tone/zi; o suprafata de depozitare de peste 2.500 mp; o gama completa de peste 250 de materii prime folosite in productia de preparate din carne; peste 1.000 de retete pentru mixuri de ingrediente personalizate, produse in Statia de Mixaj Rollit.

O mare realizare a fost investitia privind Statia Pilot de Cercetare Industriala Rollit (SPICAR), utilata cu absolut toate utilajele si echipamentele necesare prelucrarii carnii. Astfel, toate retetele gandite teoretic de catre Departamentul R&D, sunt verificate practic intr-o reteta. Obtinem un produs finit pe care il analizam din punctul de vedere al cerintelor pentru care a fost creata formula mixului. Numai daca produsul finit corespunde, mixul este lansat pe piata.

Ce ne puteti spune despre investitiile facute in ultimii ani?

In ceea ce priveste investitiile realizate in 2016, am marit capacitatea de mixare cu 2 malaxoare noi de 2.000 de tone fiecare, achizitionate de la producatorul francez WAM, lider mondial in domeniu, de la care avem toate malaxoarele din sectia de productie.

Sunt malaxoare identice cu cele din industria farmaceutica care permit o omogenizare perfecta a tuturor ingredientelor din reteta. Insist asupra acestui aspect. Asa cum in cazul produselor din industria farmaceutica fiecare capsula contine toate componentele retetei, cu malaxoarele pe care le avem in dotare oferim garantia ca fiecare kilogram ambalat respecta reteta produsului. In acest an, investitiile vizeaza reinnoirea parcului auto, dotari de care vor beneficia agentii din departamentul comercial, care sunt cu totii ingineri in industria alimentara.

Interviul integral il puteti citi in revista INDUSTRIA CARNII.RO, editia 49


SaveSaveSave



Poti fi interesat si de