Israelul nu mai importa animale vii din Romania

Israelul nu mai importa animale vii din Romania


Ministerul Agriculturii din Israel a oprit importul de vite si de ori din tara noastra, dupa ce a descoperit incalcari si deficiente legate de cerintele veterinare. Animalele au fost trimise direct la macelarie, anunta maritime-executive.com.

animale viiMinisterul Agriculturii din Israel a oprit importul de vite si de ori din tara noastra, dupa ce a descoperit incalcari si deficiente legate de cerintele veterinare. Animalele au fost trimise direct la macelarie, anunta maritime-executive.com.


O masura similara a fost luata in luna martie, atunci cand au fost interzise temporar importurile din Romania.

Orice incalcare a reglementarilor ministerului Agriculturii in ceea ce priveste importul vitelor in Israel este gestionata cu seriozitate. Cerintele stricte ale ministerului Agriculturii asupra importurilor au scopul de a proteja sanatatea publica si de a reduce efectele negative asupra animalelor atunci cand e posibil, a declarat Uri Ariel, ministrul Agriculturii.

Ministerul Agriculturii din Israel face demersuri pentru a extinde importul de carne refrigerata pentru a reduce cererea de importuri de animale vii. In prezent, 110 fabrici in Europa, America de Sud si SUA sunt autorizate sa exporte carne de vita si miel refrigerata catre Israel.

Organizatia pentru animale din Israel - Israel Against Live Shipments - este ingrijorata de faptul ca transportul romanesc a mers direct la macelarie, fara sa treaca prin procedura de carantina. Organizatia cere interzicerea tuturor importurilor de animale vii, din toate tarile.



Poti fi interesat si de