Pretul somonului va scadea semnificativ


Pretul somonului norvegian ar urma sa scada saptamana aceasta la 63-68 coroane (7,5 - 8,1 dolari) pe kilogram, de la nivelul record de 77 - 78 de coroane inregistrat saptamana trecuta, au declarat pentru Reuters un trader si un producator de somon.

pret somonPretul somonului norvegian ar urma sa scada saptamana aceasta la 63-68 coroane (7,5 - 8,1 dolari) pe kilogram, de la nivelul record de 77 - 78 de coroane inregistrat saptamana trecuta, au declarat pentru Reuters un trader si un producator de somon.


Norvegia este cel mai mare exportator mondial de somon, iar evolutia la bursa a companiilor piscicole depinde semnificativ de modificarea pretului pestelui.

Vedem o corectie semnificativa a pretului somonului, a afirmat un producator de somon, adaugand ca recentele livrari de peste pe piata au fost mai ridicate decat se estima deoarece producatorii au continuat sa livreze chiar si in sarbatorile legale.
Cresterea preturilor din ultimele saptamani este de asemenea apreciata ca fiind nesustenabila, a explicat producatorul.

La inceputul lunii ianuarie, preturile au urcat la nivelul record de aproximativ 80 de coroane pe kilogram, apoi au scazut la 50 de coroane dar ulterior s-au redresat.
Un exportator a confirmat declinul preturilor, adaugand ca volumul tranzactiilor a fost redus pana acum.

Un pret de aproximativ 65 de coroane pe kilogram este un nivel mai sustenabil in urmatoarele saptamani, dar ne asteptam la majorarea productiei din iulie, a apreciat traderul.

Printre principalii producatori norvegieni de somon se afla: Marine Harvest, Salmar, Leroy Seafood, Grieg Seafood si Norway Royal Salmon.



Poti fi interesat si de