Ordinul de prohibitie a pescuitului a fost modificat

Ordinul de prohibitie a pescuitului a fost modificat


Utilizarea setcilor in Delta Dunarii va fi interzisa pe o perioada mai scurta, cu o luna mai putin decat prevedea ordinul comun al ministrului Agriculturii ?i al Mediului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului.

altUtilizarea setcilor in Delta Dunarii va fi interzisa pe o perioada mai scurta, cu o luna mai putin decat prevedea ordinul comun al ministrului Agriculturii ?i al Mediului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului.


Conform unui comunicat de presa remis de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), utilizarea setcilor in Delta va fi interzisa in perioada 1 iunie - 31 august inclusiv.

Ordinul privind modificarea actului normativ care reglementeaza perioada de prohibitie a pescuitului in Romania a fost publicat saptamana aceasta in Monitorul Oficial. Utilizarea setcilor in Delta a fost interzisa, prin ordinul aprobat in urma cu doua luni, in perioada 1 iunie - 30 septembrie inclusiv.

Modificarea ordinului de prohibitie a pescuitului din acest an a fost solicitata de ARBDD, in urma consultarilor cu asociatiile de pescari din Rezervatie, in vederea protejarii resurselor acvatice.

Pescuitul cu setci in Delta Dunarii a fost interzis in anii 90, desi aceste unelte sunt traditionale in Rezervatie. Dupa anul 2010, autoritatile au permis din nou utilizarea acestor unelte foarte eficiente in ceea ce priveste capturarea resurselor acvatice, cu exceptia unor perioade.



Poti fi interesat si de