Comertul cu pasari si oua a fost interzis in pietele din Sectorul 1

Comertul cu pasari si oua a fost interzis in pietele din Sectorul 1


Comertul cu pasari si oua de catre producatorii individuali a fost interzis, timp de 30 de zile, in toate pietele din Sectorul 1, ca urmare a confirmarii gripei aviare la cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, a anuntat Primaria Sectorului 1.

laboratorr1Comertul cu pasari si oua de catre producatorii individuali a fost interzis, timp de 30 de zile, in toate pietele din Sectorul 1, ca urmare a confirmarii gripei aviare la cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita, a anuntat Primaria Sectorului 1.


Timp de 30 de zile, comertul cu pasari si oua de catre producatorii individuali a fost interzis in toate pietele din Sectorul 1. Mentionam ca nu a fost restrictionata comercializarea de produse avicole, in supermarket-uri si celelalte magazine autorizate. Totodata, a fost interzisa pe teritoriul Sectorului 1, organizarea de targuri si expozitii de pasari. Mai mult, incepand de sambata, 11 februarie 2017, Politia Locala Sector 1, va demara controale in piete privind comercializarea de pasari si oua. Acest control va fi dublat si de Administratia Pietelor Sector 1, in special in Piata 16 Februarie, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 1.

A fost instituita o celula de criza la nivelul Capitalei, masura prin care Politia Animalelor poate demara verificarile privind gospodariile cu pasari, pentru a se asigura ca acestea sunt tinute inchise si nu intra in contact cu pasarile salbatice.

Raspundem cu masuri concrete, in limita competentelor pe care le avem, pentru a preveni raspandirea acestor cazuri izolate de gripa aviara. Toti directorii din primarie stiu ce au de facut pentru ca populatia sa fie in siguranta si situatia sa fie tinuta sub control, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Prezenta virusului gripei aviare a fost confirmata, vineri, printr-un buletin de analiza, la cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita.

Celula de criza este condusa de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, care a stabilit o zona de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri in jurul locului unde au fost descoperite cazurile de gripa aviara. Aceasta zona de supraveghere include Sectoarele 1, 2, 5 si 6 din Municipiul Bucuresti precum si localitatile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogosoaia, Chitila, Dragomiresti Vale si Chiajna din judetul Ilfov.



Poti fi interesat si de