Modificarile Legii 321 ar putea fi aplicabile din 2018

Modificarile Legii 321 ar putea fi aplicabile din 2018


Modificarile aduse Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, care sunt in concordanta cu solicitarile Comisiei Europene, ar putea fi aplicabile de la 1 ianuarie 2018.

raft legeModificarile aduse Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, care sunt in concordanta cu solicitarile Comisiei Europene, ar putea fi aplicabile de la 1 ianuarie 2018.


Previziunea a fost lansata de presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Ioan Munteanu.

Printre modificarile aduse legii, dupa ce Comisia Europeana a lansat proceduri de infrigement impotriva Romaniei si Ungariei in privinta comertului cu amanuntul al produseloragricolesi alimentare, se numara eliminarea publicitatii gratuite pentru producatori in parcarile comerciantilor si inlocuirea termenului produs romanesc cu produs autohton.

Am respectat intru totul sesizarea care a venit de la Comisia Europeana (...) si cred ca astazi am finalizat aceste modificari si completari in asa fel incat sa nu afectam nici producatorii, nici lanturile comerciale, sa intarim relatia dintre ei, a afirmat Munteanu, dupa intalnirea membrilor Comisiei cu reprezentanti ai producatorilor si comerciantilor.

El a precizat ca modificarile propuse vor mai fi analizate o data cu factorii interesati, dupa care vor fi trimise Ministerului Economiei si Ministerului de Externe. In cele din urma, raportul Comisiei de agricultura va intra in plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.

Presedintele Federatiei ProAgro, Emil Dumitru, a subliniat ca profitul trebuie impartit echitabil intre intre producator, procesator si comerciant.

Trebuie sa avem o filiera de produs agroalimentar astfel incat intre producator, procesator si comerciant sa existe o echitabilitate in impartirea profitului. In prezent comerciantii au tot profituri foarte mari, iar producatorii au forta de negociere redusa, a spus Emil Dumitru.



Poti fi interesat si de