10 octombrie ar putea fi desemnata Ziua produselor romanesti

10 octombrie ar putea fi desemnata Ziua produselor romanesti


Vicepresedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Alexandru Stanescu, a initiat un proiect de lege referitor la stabilirea zilei de 10 octombrie drept Ziua produselor agroalimentare romanesti.

produs romanescVicepresedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Alexandru Stanescu, a initiat un proiect de lege referitor la stabilirea zilei de 10 octombrie drept Ziua produselor agroalimentare romanesti.


Potrivit parlamentarului, in proiect este definit si termenul de produs romanesc.

Am participat la toate legile dedicate producatorilor nostri si mai mult am initiat si o lege speciala, ce va intra in plenul Camerei. Se numeste Ziua de 10 octombrie, ziua produseloragroalimentareromanesti si este dedicata producatorilor romani. Va fi o zi festiva prin care producatorii sa-si etaleze produsele, sa le promoveze. Am definit in aceasta lege si ce inseamna produs romanesc. Inseamna produs procesat in Romania din produse de baza 100% romanesti. Si bineinteles va avea trecuta pe el o sigla cu steagul Romaniei, a afirmat Alexandru Stanescu.

Proiectul legislativ a trecut in unanimitate de Comisia pentru Agricultura si va ajunge saptamana aceasta in plenul Camerei Deputatilor.



Poti fi interesat si de