Fermierii ungari vor primi despagubiri de 4,8 milioane de euro

Fermierii ungari vor primi despagubiri de 4,8 milioane de euro


Ministerul Agriculturii din Ungaria a anuntat ca va plati despagubiri in valoare de 1,5 miliarde de forinti (4,8 milioane euro) crescatorilor de rate si gaste pentru pagubele suferite din cauza epidemiei de gripa aviara, informeaza MTI.

despagubire uMinisterul Agriculturii din Ungaria a anuntat ca va plati despagubiri in valoare de 1,5 miliarde de forinti (4,8 milioane euro) crescatorilor de rate si gaste pentru pagubele suferite din cauza epidemiei de gripa aviara, informeaza MTI.
La inceputul acestei luni, Autoritatea sanitar-veterinara din Ungaria (NEBIH) a emis un ordin conform caruia toate pasarile de curte trebuie sa fie tinute inchise, dupa ce epidemia de gripa aviara s-a extins in 11 judete si a fortat fermierii sa sacrifice peste trei milioane de pasari, ceea ce a provocat pierderi combinate in valoare de 3,5 miliarde de forinti (peste 11 milioane euro).

Guvernul de la Budapesta a anuntat ca va incerca sa obtina sprijinul UE pentru a contracara efectele negative ale epidemiei de gripa aviara, Ungaria fiind unul dintre principalii producatori mondiali de foie gras.

In Romania, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca monitorizeaza sever comertul intracomunitar si verifica toate transporturile de pasari care vin din tarile unde, in ultima perioada, au fost diagnosticate focare de gripa aviara, pentru a preveni patrunderea bolii pe teritoriul Romaniei.



Poti fi interesat si de