Achim Irimescu paraseste MADR si preia o functie la Comisia Europeana

Achim Irimescu paraseste MADR si preia o functie la Comisia Europeana


Achim Irimescu va parasi Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pana la 1 februarie 2014, acesta urmand sa preia o functie la Bruxelles, in cadrul Directiei de specialitate a Comisiei Europene, au declarat pentru Agerpres surse din minister. Decizia a fost luata in data de 6 ianuarie 2014. Achim Irimescu a confirmat ca nu va mai ocupa functia de secretar de stat in MADR incepand cu 1 februarie 2014, desi sursele citate au sustinut ca este posibil ca schimbarea sa aiba loc mult mai devreme, chiar in cursul lunii ianuarie.

mmmmAchim Irimescu va parasi Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pana la 1 februarie 2014, acesta urmand sa preia o functie la Bruxelles, in cadrul Directiei de specialitate a Comisiei Europene, au declarat pentru Agerpres surse din minister. Decizia a fost luata in data de 6 ianuarie 2014. Achim Irimescu a confirmat ca nu va mai ocupa functia de secretar de stat in MADR incepand cu 1 februarie 2014, desi sursele citate au sustinut ca este posibil ca schimbarea sa aiba loc mult mai devreme, chiar in cursul lunii ianuarie.

Irimescu a fost numit secretar de stat in mai 2012, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care si-a dorit mai mult un tehnician pe acest post decat un membru de partid. El a coordonat cele doua Agentii de Plati care gestioneaza fondurile europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, Autoritatea de Management, si relatia cu directiile tehnice din cadrul Comisiei Europene.
Achim Irimescu este doctor in economie agrara, iar din 1998 si pana a preluat postul de secretar de stat la MADR a fost seful sectiei Agricultura, Pescuit si Dezvoltare Rurala al Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa Uniunea Europeana. Surse din sector au afirmat ca plecarea lui Irimescu la Bruxelles este legata de reorganizarea Ministerului Agriculturii si de faptul ca pe acest post se doreste numirea unei persoane pe criterii politice.



Poti fi interesat si de