Suntem competitivi, dar avem nevoie de un sistem national al calitatii!

Suntem competitivi, dar avem nevoie de un sistem national al calitatii!


Consumatorul roman, multa vreme furat de mirajul pretului scazut, a inceput sa caute calitatea, dar inca sufera de lipsa de incredere in produsele pe care le gaseste la raft. De aceea, pentru a fi competitivi la nivel european, dar mai ales pe propria piata de desfacere, producatorii de alimente au inteles cat de importante sunt investitiile in exigente tehnologice si in cele mai inalte standarde privind siguranta alimentara.

alina editorial2Consumatorul roman, multa vreme furat de mirajul pretului scazut, a inceput sa caute calitatea, dar inca sufera de lipsa de incredere in produsele pe care le gaseste la raft. De aceea, pentru a fi competitivi la nivel european, dar mai ales pe propria piata de desfacere, producatorii de alimente au inteles cat de importante sunt investitiile in exigente tehnologice si in cele mai inalte standarde privind siguranta alimentara.


Politica produselor de calitate este astazi singurul limbaj valabil in relatia producator-cumparator, o relatie pe care trebuie sa o dezvoltam sanatoasa si cu multa responsabilitate. Avem nevoie de un sistem national al calitatii! Acesta este mesajul pe care INDAGRA FOOD & CARNEXPO il transmite anul acesta catre producatorii din industria agro-alimentara, reuniti din toata tara si strainatate.

Avem nevoie de implicarea autoritatilor in promovarea calitatii si in sanctionarea abaterilor, de identificarea ingredientului secret in dezvoltarea unei industrii agro-alimentare puternice. In Romania vin tot mai multe investitii care demonstreaza ca exista potential de extindere a afacerilor pe toate sectoarele agro-alimentare.

Si INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2017, cel mai mare targ dedicat industriei alimentare din Sud-Estul Europei, isi extinde spatiul expozitional dedicat industriei carnii cu peste 30% fata de anii anteriori. Este un raspuns al pietei la cerintele consumatorilor de a descoperi noi produse de calitate si noi abordari ale tendintelor, indreptate in special catre calitate si etichete curate.

Cei mai importanti jucatori din industria carnii si-au dat intalnire la Romexpo, in perioada 25 -29 octombrie 2017, la un eveniment axat pe promovarea tuturor segmentelor de baza, incepand de la zootehnie, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje si nu in ultimul rand retail. Aceasta expozitie reprezinta un bun prilej sa aratam tuturor ca Romania este un partener de incredere la nivel european, iar produsele procesate romanesti sunt competitive pe piata agro-alimentara internationala.

Alina Constantin
Redactor sef INDUSTRIA CARNII.RO



Poti fi interesat si de