Romovis a devenit membru LAPAR


Federatia Nationala a Crescatorilor de Ovine (Romovis) a devenit membru al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), ceea ce va permite o mai buna reprezentare a sectorului agricol la nivel national si european.

romovis oFederatia Nationala a Crescatorilor de Ovine (Romovis) a devenit membru al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), ceea ce va permite o mai buna reprezentare a sectorului agricol la nivel national si european.
Prin aceasta asociere, atat Romovis cat si LAPAR au devenit mai puternice si speram ca intr-un viitor foarte apropiat sa fie mai multe organizatii reprezentative la nivel national, care sa adere la LAPAR. Stiti prea bine, LAPAR este singura organizatie din Romania care are si reprezentativitate europeana. Cred ca LAPAR, pe zi ce trece, a contribuit sau contribuie la bunul mers al activitatii agricole, al tuturor fermierilor, nu neaparat al membrilor LAPAR si care prin aceasta asociere cred ca vor rezolva in comun mult mai multe probleme pe care le au agricultorii si probabil ca vom fi si mai prezenti in toate locurile, acolo unde se iau decizii, a declarat presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu.

La randul sau, presedintele Romovis, Nicolae Cioranu, a precizat ca aceste doua organizatii s-au sustinut mereu in cadrul intalnirilor comune pe care le-au avut la Ministerul Agriculturii si la Comisia de agricultura din Camera Deputatilor.

Noi ne cunoastem cu aceasta organizatie de mai mult timp. Ne-am sustinut aproape intotdeauna la intalnirile comune pe care le-am avut, care au avut loc in cadrul Ministerului Agriculturii, in Comisia de agricultura din Camera Deputatilor si n-a trebuit sa stam prea mult pe ganduri, sa facem acest pas, datorita faptului ca ne dorim niste rezolvari pe filiera noastra a cresterii ovinelor si bineinteles, ca si cultivatori si utilizatori ai terenurilor din tara. (...) Eu zic ca aceste doua echipe, incepand de la nivel national, pana la cel european, pot sa rezolve multe lucruri in domeniu, a spus Nicolae Cioranu.



Poti fi interesat si de