Tuesday, Sep 26th

Last update10:13:26

Te afli aici: Exclusiv IC

banner optim 540x130
 

Exclusiv IC

REPORTAJ: “La Dragan” se face salam cu gust de carne

  • PDF
salam la dragan2Intr-o curte frumoasa din comuna Berceni, la doar doi kilometri ce soseaua de centura a Capitalei, chiar pe bulevardul principal, se afla La Dragan – atelierul de gust. Un magazin mic si cochet, cu produse mereu proaspete, pregatite din pasiunea si priceperea unui tanar de numai 31 de ani.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:08

Detalii...

Mary Pana, presedinte ACEBOP: „Productia nationala este mult sub nivelul de consum si aceasta situatie ne alerteaza”

  • PDF
mary panaUltimele date ale industriei carnii din România arata ca importurile la pasari au depasit 20%. Importam aproximativ 50% carne de porc, iar 45-50% din ce producem reprezinta purcei tot din import.

Detalii...

Mauriziaro Meat, un business puternic dezvoltat de Pini in Romania

  • PDF
PINI mauriziaroGrupul Pini a fost fondat si este detinut de o familie italiana cu acelasi nume, care a lucrat in industria carnii de generatii. De la un mic abator in nordul Italiei, familia Pini a dezvoltat un business puternic la nivel global pe sectorul carnii de porc, astazi avand birouri in Japonia, China, SUA, Italia si in Romania. 

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:06

Detalii...

Suntem competitivi, dar avem nevoie de un sistem national al calitatii!

  • PDF
alina editorial2Consumatorul roman, multa vreme furat de mirajul pretului scazut, a inceput sa caute calitatea, dar inca sufera de lipsa de incredere in produsele pe care le gaseste la raft. De aceea, pentru a fi competitivi la nivel european, dar mai ales pe propria piata de desfacere, producatorii de alimente au inteles cat de importante sunt investitiile in exigente tehnologice si in cele mai inalte standarde privind siguranta alimentara.

Ultima actualizare în Joi, 31 August 2017 15:28

Detalii...

Universal dezvolta segmentul de produse premium

  • PDF
universalTendintele identificate in obiceiurile de consum ale romanilor au determinat compania Universal sa dezvolte o noua linie de business, divizie care nu presupune volume mari, ci un lant de aprovizionare diferit.

Detalii...

Firmele din industria carnii gasesc cu greu specialisti

  • PDF
forta de muncaPeste 200.000 de romani au plecat din Romania in 2016, in contextul in care in ultimii ani companiile au fost nevoite sa majoreze salariile pentru a reţine o parte dintre angajaţi, pe fondul deficitului tot mai accentuat de personal. 

Detalii...

Modificarile Legii 321 ar putea fi aplicabile din 2018

  • PDF
raft legeModificarile aduse Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, care sunt in concordanta cu solicitarile Comisiei Europene, ar putea fi aplicabile de la 1 ianuarie 2018.

Detalii...

ANSVSA: Nu am descoperit alimente sau furaje contaminate radioactiv

  • PDF
laborator ansvsa alimenteRezultatele analizelor de laborator realizate pana la aceasta data de institutiile specializate infirma existenta unor produse alimentare sau furaje contaminate radioactiv, cu depasiri ale limitelor normale ale radioactivitatii, sau rezultate neconforme privind contaminarea cu metale grele, precizeaza reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:26

Detalii...

Studiu: Schimbarile climatice ar putea micsora pestii cu pana la 30%

  • PDF
peste foto5Apele tot mai calde ca urmare a schimbarilor climatice ar putea diminua dimensiunea pestilor cu 20-30%, arata un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din British Columbia.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:41

Detalii...


banner agerpress nou 554x80