Saturday, Nov 25th

Last update10:04:30

Te afli aici: Evenimente Interne Animale performante expuse de fermierii romani la Indagra

banner optim 540x130
 

Animale performante expuse de fermierii romani la Indagra

  • PDF
animale pIndagra, cel mai mare targ de agricultura si industrie alimentara din Romania, a atras si in 2016 numerosi vizitatori, de toate varstele. Echipamente si utilaje din ce in ce mai perfomante, dar si animalele rezultate din genetica romaneasca au fost „vedeteleˮ actualei editii a targului. Pe partea de zootehnie, fermierii au venit la Indagra cu vaci de lapte si de carne performante, cu genetica foarte buna, adaptate conditiilor din Romania.

„Am reusit pe partea de animale cu mari eforturi sa ajutam producatorii, dupa ce am negociat cu organizatorul un pret foarte bun pe metru patrat pentru a putea participa toti fermierii, deoarece in prima faza nu si-ar fi putut permite, dar ce ar fi insemnat un targ de agricultura fara animale. Am avut la Indagra vaci de lapte perfomante cu genetica foarte buna, Holstein dar si Sura de Stepa, o rasa traditionala de carne din Romania, foarte bine adaptata la conditiile noastre. Din pacate, nu se mai regaseste in foarte multe locuri din tara. La ovine am vazut turcana traditionala, care arata foarte bine ca performanta, dar si rasa karakul, pielicele roz cum ii zic fermierii, si aveau chiar si o expozitie de vanzare cu caciuli foarte frumoase. Cred ca este foarte important sa apara cat mai multe rase de carne ca sa putem intra pe piata europeanaˮ, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, Indagra, a gazduit peste 520 de expozanti din 22 de tari, din care peste 300 au fost din Romania. Acestia au expus pe o suprafata de 33.000 de metri patrati.

banner agerpress nou 554x80