Thursday, Nov 23rd

Last update10:40:28

Te afli aici: Evenimente Congres IC 2016

Congres IC.RO - 14 APRILIE 2016

  • PDF
taxe congres

progr congres2016

                                          PROGRAM
 

                                               
                                                JOI, 14 APRILIE 2016
 
8.30 – 9.00    
Primirea participantilor, cazare, coffee break
Degustare produse

9.00 – 10.30   
Deschiderea oficiala a evenimentului                                 
Tema:  Cea mai importanta intalnire a industriei carnii dupa reducerea TVA
             Lansarea campaniei "Taiem taxele de raft!" (o campanie INDUSTRIA CARNII.RO)

INVITATI:
•    Achim Irimescu – Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale  (confirmat)
•    Laszlo Nagy Csutak - Vicepresedinte Subsecretar de Stat ANSVSA (confirmat)
•    Marcel Bogdan Pandelica - Presedinte ANPC (in curs de confirmare)
•    Dragos Doros - Presedinte Secretar de Stat ANAF (in curs de confirmare)
•    Nini Sapunaru –  Presedinte Comisia pentru  agricultura - Camera Deputatilor (confirmat)
•    Vladimir Manastireanu –  Director Executiv Asociatia Romana a carnii (confirmat)
•    Sorin Minea –  Presedinte Romalimenta (confirmat)
•    Dragos Frumosu –  Presedinte Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara (confirmat)
•    Ioan Ladosi – Presedinte Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania
                              (confirmat)
•    Ilie Van – Presedinte Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (in curs de confirmare)
•    Marian Cuzdrioreanu – Presedinte RO-FISH (confirmat)
•    Sorin Mierlea - Presedinte ANPCPPSR (confirmat)
•    Emil Dumitru – Presedinte Federatia Nationala PRO AGRO (confirmat)
•    Marcel Olteanu – Presedinte Asociatia Aberdeen Angus Romania (confirmat)
•    Reprezentanti institutii publice: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Economiei Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, AFIR, ANSVSA, ANPC, APIA, ANARZ
                 
In discutie:
•    Care sunt sansele Romaniei sa urce in topul exportatorilor de carne si preparate?
•    Cum arata industria carnii dupa reducerea TVA -ului la alimente?
•    Eliminarea taxelor de raft intr-o perioada de criza pentru producatorii romani
•    Calitatea produselor romanesti versus produsele de import
•    Masuri urgente pentru protejarea producatorilor din sectorul carnii de porc si pasare
•    Constituirea unui grup de lucru dedicat industriei carnii
•    Ce subventii ajuta crescatorii de animale sa supravietuiasca in 2016?
•    Cum aducem fondurile europene mai aproape de producatorii si procesatorii romani?
•    Cum redresam o industrie ingenunchiata de taxa pentru ambalaje?
•    Cat de important este parteneriatul AGRICULTURA - ZOOTEHNIE - INDUSTRIE?
Concluzii – sesiune de intrebari si raspunsuri – business matchmaking

10.30 - 10.45
Prezentare invitat special René Maillard, Presedinte Belgian Meat Office
Calitate, export si rentabilitate – previziuni privind productia si consumul de carne pana in 2020

10.45 - 11.00
Prezentare partener principal Living Fresh
Lansarea in premiera a celor mai noi pro¬duse de ambalare pentru industria carnii

11.00 -11.15      Prezentare partener premium IFFA

11.15 -11.30      Prezentare Mircea Chiru - Utilia Food Systems
                        Convenience food, ready to cook
                       
Totul despre tehnologie, echipamente si ultimele inovatii in domeniu 

11.30 - 11.45     Prezentare Iulian Stancu - Karpaten Meat Siebenbuergen

                       
Evolutia calitatii carnii de vita produsa in Romania

11.45 - 12.00    Declaratii de presa

12.00 – 13.00    Pranz

13.00 - 13.15    Analiza Mercury Research

13.15 - 14.30   
Workshop   „VIITORUL  industriei carnii… ASTAZI”

INVITATI:
•    Dumitru Daniel Botanoiu - Secretar de Stat MADR (in curs de confirmare)
•    Radu Timis –  Presedinte Asociatia Romana a Carnii (confirmat)
•    Carmen Gavrilescu – Presedinte Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (confirmat) 
•    Aurelian Florea – Vicepresedinte Asociatia Aberdeen Angus din Romania (confirmat)
•    Neculai Apostol – Fondator Grupul de firme Kosarom (confirmat)
•    Calin Musca – Director General Pork Prod (confirmat)
•    Stefan Padure – Presedinte APAR (confirmat)
•    Iacob Lelior – Director General ANARZ (confirmat)
•    Zoltan Haller – Vicepresedinte Asociatia Baltata Romaneasca tip Simmental (confirmat)
•    Mary Pana – Presedinte ACEBOP (confirmat)
•    Iulian Stancu – reprezentant Karpaten Meat (confirmat)
•    Eugen Gontea – Presedinte Asociatia Oierilor de Munte din Romania (confirmat)
•    Reprezentanti AFIR, APIA, ANPC, ANSVSA, ANARZ

In discutie:
•    Salamul de Sibiu, vedeta industriei carnii din Romania
•    Igiena si siguranta alimentara, certificari, consultanta, optimizarea pro¬ceselor de productie
•    O noua abordare a pietei  din Romania – ready  meals, private label, halal, kosher,
     carne bio
•    Criza fara precedent din sectorul carnii de porc, zeci de fermieri in pragul falimentului
•    Situatia exportului de ovine catre tarile arabe si rezolvarea problemei tranzitarii Turciei
•    ROMANIA – cel mai important furnizor de carne de vita de calitate pentru Europa
Concluzii – sesiune de intrebari si raspunsuri – business matchmaking

19.00Gala INDUSTRIA CARNII.RO   Cina festiva – business matchmaking
  

Formular Inscriere Participanti la Seminarul Integrat

Formular Participare Seminar Integrat
  1. Numele Complet(*)
    Te rugam sa completezi cu numele si prenumele tau.
  2. Va rugam introduceti numele Organizatiei/Firmei dvs.(*)
    Introduceti numele Firmei / Organizatiei dvs.
  3. E-mail(*)
    Adresa introdusa este incorecta.
  4. Telefonul Dvs.(*)
    Va rugam introduceti numarul de telefon
  5. Va rugam sa selectati numarul de persoane ce participa la eveniment din partea organizatiei dumneavoastra.(*)
    Invalid Input
  6. Cum preferati sa va contactam?
  7. Te rugam sa introduci caracterele din imaginea alaturata pentru verificare.
    Te rugam sa introduci caracterele din imaginea alaturata pentru verificare.
      RefreshCaraxcterele introduse nu corespund cu cele afisate !!!
  8.   
v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

Program SEMINAR

       “Reinventarea  INDUSTRIEI CARNII de la A la Z”

MIERCURI, 19 NOIEMBRIE 2014

09.00 – 10.00   Primirea participantilor, cazare, coffee break

10.00  Deschiderea Seminarului Integrat INDUSTRIA CARNII.RO

Realitatile industriei carnii din Romania. Date statistice. Evolutia pe parcursul anului 2014 in contextul actual de piata. Previziuni 2015

 

11.00 – 12.00    Panel I –  Analiza INDUSTRIA CARNII de la A la Z

 

TEME:

  • Dezvoltarea industriei carnii si zootehniei in contextul noului PAC 2014-2020. Perspective pentru 2015. Asigurarea materiei prime de calitate pentru intreg lantul alimentar.
  • Necesitatea dezvoltarii unui parteneriat solid pe filiera agricultura – zootehnie – industria carnii – retail.
  • Reducerea TVA-ului la carne si preparate din carne, prioritatea numarul 1  pentru industria carnii din Romania
  • Reinventarea  reperelor traditionale care dau valoare industriei carnii locale
  • Fondurile europene, mai aproape de fermieri si de producatorii de carne

 

12.00 – CONFERINTA DE PRESA

12.00 – 13.00 - Pranz /Lunch

13.00 – 15.00    Panel II –  Integrarea industriei carnii de la A la Z

TEME:

  • Solutii eficiente pentru integrarea industriei carnii din Romania. Modele de business, studii de caz si date importante despre piata interna si externa.
  • Optimizarea proceselor de vanzare, productie, logistica si depozitare. Eficientizare prin inovatie si adaptarea la cerintele exigente ale pietei.
  • Etichetarea produselor din carne, cerinte obligatorii pentru anul 2015. Standarde si norme europene, certificari ce garanteaza calitate si siguranta alimentara.

 

 

 

Sesiune de prezentari:

  • Horatiu Basa, director general Testo Romania  

      "Siguranta alimentelor prin monitorizarea cu instrumente certificate HACCP"

  • Natalia Moldovan, specialist Colsen -Van den Hul

       "De la deseuri animale la energie si nutrienti”

  • Carmen Popescu - Director Departament Vanzari Industrie Mediclim 

              "Beneficiile economice ale controlului de calitate in industria carnii "

15.00 – 15.30 - Coffee break

 

15.30 – 16.30  Panel III – Zootehnia, motorul de crestere al industriei carnii din Romania

TEME:

  • Situatia zootehniei romanesti. Programe eficiente pentru cresterea efectivelor de animale. Previziuni 2015
  • Dezvoltarea centrelor locale de genetica, cresterea si dezvoltarea unor rase performante de animale in fermele romanesti.
  • Optimizarea proceselor de vanzare, productie si logistica- eficientizare prin inovatie

20.30 – Cina festiva / Gala INDUSTRIA CARNII.RO

 Business Matchmaking                                                           

 

***

JOI, 20 NOIEMBRIE 2014

09.00 – 10.00     Primirea participantilor, coffee break

10.00 – 12.00     Panel I -  RETAIL - HORECA – EXPORT – Piata oprim a pentru valorificarea productiei din industria carnii

 

 

 

 

TEME:

  • Optimizarea proceselor de vanzare, distributie,  logistica si depozitare - eficientizare prin inovatie
  • Cum maximizam profitul? – magazin propriu, retail traditional, magazin on-line, IKA, HORECA sau export?
  • Tendintele private label pe segmentul de carne si preparate din carne si ce trenduri se prefigureaza in 2015

 

12.00 – 13.00Concluzii seminar - Business Matchmaking

13.00 - Pranz – Discutii libere                       

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}

banner agerpress nou 554x80