Sunday, Sep 24th

Last update01:04:05

Te afli aici: Articole Statistica

banner optim 540x130
 

Statistica

Romania a exportat peste, crustacee si moluste in valoare de 7,3 milioane lei

  • PDF
romania-peste1Romania a exportat, in primele patru luni ale acestui an, peste, crustacee si moluste in valoare de 7,3 milioane lei, cu 15,7% mai mult fata de perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

Detalii...

Productie dubla la rapita si mai mare la grau

  • PDF
productie-rapita1Romania a inregistrat in acest an cea mai mare productie de rapita din ultimii 45 de ani, aceasta depasind 1 milion de tone, nivel aproape dublu fata de anul trecut, a anuntat viceprim-ministrul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Detalii...

Romania a exportat produse alimentare si animale vii de peste un miliard de euro

  • PDF
romania-anim1Romania a exportat, in primele patru luni ale acestui an, produse alimentare si animale vii in suma de 1,054 miliarde euro, cu 178,4 milioane euro peste nivelul din perioada similara din 2013, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica(INS).

Detalii...

INS: Preturile de consum au scazut in iulie fata de iunie cu 0,05%

  • PDF
ins-lei1Preturile de consum au scazut, in iulie fata de iunie cu 0,05%, iar comparativ cu iulie 2013, inflatia a fost de 0,95%, potrivit datelor transmise, luni, Agerpres, de Institutul National de Statistica (INS).

Detalii...

INS: In iunie, a crescut numarul total de animale si pasari sacrificate

  • PDF
ins-porci1Numarul total al animalelor si pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora a crescut, in iunie 2014, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, la toate speciile, arata datele provizorii publicate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

Detalii...

Preturile produselor alimentare au ajuns la cel mai redus nivel din ultimele sase luni

  • PDF
preturi-alimente1Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a inregistrat in iulie cel mai redus nivel din ultimele sase luni. Motivul acestui nivel redus este dat de scaderea preturilor la cereale, produse lactate si uleiuri vegetale, cresteri fiind inregistrate la carne si zahar,arata datele publicate joi de FAO, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Detalii...

INS: Productia din ramura agricola a inregistrat o crestere de 24,5%, in 2013

  • PDF
ins-grau1Productia din ramura agricola a crescut cu aproape 25% in 2013, comparativ cu anul precedent, datorita, in principal, productiei vegetale care a consemnat cu salt de 38,8%, arata datele semi-definitive publicate, joi, de Institutul National de Statistica /INS/.

Detalii...

Romania a reintrat pe deficit in comertul cu produse agroalimentare

  • PDF
romania1Romania a reintrat pe deficit - 1,9 milioane de euro - in comertul cu produse agroalimentare, dupa primele patru luni din 2014, in conditiile in care primul trimestru din acest an a fost incheiat cu un excedent de 9,4 milioane de euro, un plus mentinut de altfel timp de sapte luni consecutiv.

Detalii...

Comertul online pune presiune pe retailul traditional (studiu)

  • PDF
gfk1Cresterea comertului online pune presiune asupra formatelor de retail traditional in toata Europa, potrivit unui studiu GfK, care anticipeaza o crestere moderata pentru acestea din urma, de 0.6% (in medie) pentru tarile UE in 2014.

Detalii...

GfK: A crescut puterea de cumparare in Romania, in 2013

  • PDF
gfk11Puterea medie de cumparare pe cap de locuitor in 2013 la nivelul celor 28 tari membre UE a fost de 15.017 € anual. Cu o crestere de numai +0.6% in 2013, puterea de cumparare a ramas in urma in mod semnificativ in comparatie cu anii anteriori, potrivit unui studiu GfK privind situatia spatiilor comerciale la nivel european.

Detalii...

FAO/OECD: Preturile la cereale vor scadea pe masura ce productia creste

  • PDF
fao-cereale11Preturile mondiale la cereale vor scadea, probabil, in urmatorii doi ani dupa care se vor stabiliza, in conditiile in care fermierii cresc productia intr-un ritm mai rapid decat cererea, se arata in perspectivele agricole publicate vineri de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) si Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), transmite Bloomberg.

Detalii...

FAO: Preturile produselor alimentare au scazut in iunie pentru a treia luna consecutiv

  • PDF
fao-alimente11Indicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a inregistrat in luna iunie 2014 cea de a treia luna consecutiva de scadere, in principal ca urmare a scaderii preturilor la cereale si uleiuri vegetale, arata datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.

Detalii...

FAO: Preturile produselor alimentare au scazut din nou in luna mai

  • PDF
alimenteIndicele preturilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), a scazut in mai, pentru a doua luna consecutiv, deoarece preturile mai mici la produsele lactate, cereale si ulei au contracarat majorarea la cele ale zaharului si carnii, arata datele publicate, joi, de FAO, transmite Reuters.

Detalii...

Productia de carne a Romaniei a crescut la toate speciile

  • PDF
carnecrestereProductia de carne a Romaniei a crescut la toate speciile in martie, raportat la februarie, insa, in comparatie cu aceeasi luna a anului 2013, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la ovine, caprine si pasari si au crescut la bovine si porcine, conform datelor provizorii anuntate, vineri, de Institutul National de Statistica (INS).

Detalii...

Alimentele proaspete, preferatele romanilor

  • PDF
mez3Alimentele proaspete sunt prezente in doua din trei cosuri si reprezinta 38% din totalul cheltuielilor romanilor dedicate consumului casnic pentru produse de larg consum, se arata intr-un studiu al GfK, remis Agerpres.

Detalii...

O familie ar putea economisi peste 75 de euro/an daca s-ar reduce TVA la carne

  • PDF
tvameatO familie ar putea economisi peste 75 de euro/an daca s-ar reduce cota TVA pentru carne si produse din carne la 5%, iar fiecare roman ar putea avea, anual, cu 81 de lei mai mult in buzunar decat in prezent, conform studiilor efectuate de reprezentantii din industrie, publicate pe platforma de comunicare www.taietva.ro.

Detalii...

Numarul porcilor sacrificati este in scadere

  • PDF
porcbunNumarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la porcine, iar la bovine, ovine si caprine si pasari au crescut in luna februarie, comparativ cu luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Detalii...

INS: Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut in ianuarie 2014

  • PDF
insNumarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut la toate speciile, in ianuarie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013, cea mai mare reducere fiind inregistrata la bovinele sacrificate si greutatea lor in carcasa, de 53,3% si respectiv cu 53,5%, a anuntat  Institutul National de Statistica.

Detalii...

Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut

  • PDF
gagaIn luna decembrie 2013, fata de aceeasi luna a anului precedent, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a scazut la porcine, ovine si caprine, a ramas constant la bovine si a crescut la pasari.

Detalii...

Productia de carne de porc a crescut cu 10,3%

5555555Productia de carne de porc a crescut cu 10,3% in luna noiembrie 2013, comparativ cu luna octombrie, pana la 31.411 tone, in conditiile in care si sacrificarile de porcine au inregistrat un plus de 8,1%, totalizand 387.000 de capete, potrivit datelor provizorii anuntate marti de Institutul National de Statistica (INS).  In luna noiembrie 2013, ponderea sacrificarilor de porcine in unitatile industriale specializate a fost de 80,4% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 7,2%, respectiv cu 4,2%. Comparativ cu luna noiembrie 2012, numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 1%, respectiv cu 4,6%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut atat ca numar de porcine sacrificate cat si ca greutate in carcasa cu 5,1%, respectiv cu 4,9%.

Detalii...

INS: Productiile de carne de vita, porc si pasare au crescut in octombrie 2013

  • PDF
vacainsNumarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,2%, respectiv cu 14,4% in octombrie 2013 fata de luna anterioara, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS) transmis Agerpres. Astfel, in octombrie, cantitatea de carne de vita a ajuns la 9.672 de tone, in urma sacrificarii unui numar de 65 de bovine. Numarul de bovine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 7,7%, respectiv cu 4,6%. In luna octombrie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 21,5% din totalul sacrificarilor de bovine. Numarul total de porcine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut in octombrie 2013 fata de septembrie, cu 0,6% pana la 358.000 de capete, respectiv cu 2,8%, pana la 28.467 de tone. In aceeasi perioada, ponderea sacrificarilor de porcine in unitatile industriale specializate a fost de 93,6% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 8,8%, respectiv cu 10,3%.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80