Efectivele de bovine au scazut cu 29,8% in perioada 2005-2012
Marti, 02 Iulie 2013
Marti, 02 Iulie 2013
Efectivele de bovine au inregistrat in Romania o diminuare cu 29,8%, in perioada 2005 - 2012, comparativ cu 3,6 procente de reducere de la nivelul UE-27, tara avand cea mai accentuata rata de diminuare, potrivit strategiei elaborate de Comisia Prezidentiala pentru Politici Publice de Dezvoltare a Agriculturii in Romania.
La polul opus se situeaza Ungaria si Olanda, state in care efectivele de bovine au marcat o crestere cu 6,4% in anul 2012, comparativ cu 2005. De asemenea, la nivelul anului 2012, in noua state membre, efectivele de bovine au inregistrat niveluri net superioare celui din Romania.
Astfel, in Franta, efectivele de bovine sunt de 9,5 ori mai mari decat cele din Romania, in timp ce in Olanda acestea depasesc doar de 1,2 ori efectivele din Romania.
In privinta productiei de carne de bovine (greutate in carcasa), in acelasi interval de timp, 2005 - 2012, Romania inregistreaza un recul de 86,1%, clasandu-se pe acelasi loc 27, din totalitatea statelor membre UE.
Potrivit Agerpres, din aceasta perspectiva, in anul 2012, Romania se claseaza pe locul 19, cu o productie de carne de bovine de 28.800 tone, peste acest nivel situandu-se, printre altele, Franta, Germania, Italia si Marea Britanie, care depasesc productia de carne de bovine cu niveluri cuprinse intre plus 30,6 ori (Marea Britanie) si 51,3 ori (Franta). Aceeasi tendinta de diminuare se intalneste si la nivelul efectivelor de vaci de lapte care, in Romania, in anul 2012, s-au diminuat cu 28,5% fata de 2005. Din acest punct de vedere, anul trecut, Romania ocupa locul 7, fiind depasita de Germania, Franta, Polonia, Italia, Marea Britanie si Olanda.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...