Productia de carne de vaca, porc si pasare, in crestere in 2012

Productia de carne de vaca, porc si pasare, in crestere in 2012


Productia de carne de bovine a crescut in 2012 cu 2,3% fata de anul precedent, pana la 28.784 tone, in conditiile in care si sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate au inregistrat un plus de 4,4% dupa numarul de capete, totalizand 134.775 capete, potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica.

productievaciProductia de carne de bovine a crescut in 2012 cu 2,3% fata de anul precedent, pana la 28.784 tone, in conditiile in care si sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate au inregistrat un plus de 4,4% dupa numarul de capete, totalizand 134.775 capete, potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica.
De asemenea, sacrificarile de porcine au crescut cu 6,9% in 2012, fata de 2011 (3.481.453 capete), productia de carne fiind cu 7,2 procente mai mare decat in anul precedent (282.205 tone).
Pe de alta parte, numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut in 2012 fata de anul precedent cu 46,8%, pana la 190.274 capete, iar productia de carne de ovine si caprine a inregistrat, de asemenea, o diminuare cu 41,7% (2.414 tone).
In ceea ce priveste numarul de pasari sacrificate in abatoare in 2012, acesta a crescut fata de anul 2011 cu 9,1% (198,61 milioane capete), iar productia de carne de pasare a fost mai mare cu 6,8% fata de 2011, totalizand 312.897 tone.

Potrivit datelor INS, sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (47,4%), Sud-Vest Oltenia (15,5%) si Sud-Est (11,2%), cele de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile Vest (peste 30,0%), Sud-Muntenia (15,8%) si Sud-Est (14,2%), iar sacrificarile de ovine si caprine, in regiunile Vest (37,5%), Sud-Muntenia (26,4%) si Nord-Vest (peste 10,0%).
In anul 2012, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Muntenia (28,2%), Nord-Est (20,2%), Sud-Est (17,4%) si Centru (15,1%).



Poti fi interesat si de