Increderea consumatorilor din UE, la cel mai inalt nivel din ultimii 9 ani

Increderea consumatorilor din UE, la cel mai inalt nivel din ultimii 9 ani


GfK a prezentat rezultatele studiului privind climatul de consum in Europa pentru trimestrul al treilea din 2017. Potrivit acestuia, inclinatia catre consum a populatiei din cele 28 de tari ale Uniunii Europene si-a continuat tendinta ascendenta, incheind trimestrul III al anului la aproape 21 de puncte, fata de cele 19 puncte inregistrate la finalul trimestrului II si acum se afla la o cota nemaiatinsa de la finalul anului 2007.

romani cumparaturiGfK a prezentat rezultatele studiului privind climatul de consum in Europa pentru trimestrul al treilea din 2017. Potrivit acestuia, inclinatia catre consum a populatiei din cele 28 de tari ale Uniunii Europene si-a continuat tendinta ascendenta, incheind trimestrul III al anului la aproape 21 de puncte, fata de cele 19 puncte inregistrate la finalul trimestrului II si acum se afla la o cota nemaiatinsa de la finalul anului 2007.


In ceea ce priveste Romania, asteptarile privind economia si veniturile au variat intr-o masura nesemnificativa, dar dorinta de cumparare a crescut. In ciuda cresterii veniturilor, scaderii inflatiei si reducerii TVA-ului, consumatorii din Romania s-au aratat prea putin dispusi sa isi schimbe opinia asupra perspectivei economice in timpul trimestrului al treilea.

Asteptarile economice au fluctuat pe parcursul trimestrului III, revenind la aproximativ acelasi nivel ca la finalul trimestrului anterior. Luna septembrie s-a incheiat la valoarea de 6,3 puncte, cu aproape un punct mai putin decat la finalul trimestrului II, dar cu 5 puncte peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut.

Asteptarile privind veniturile au inregistrat, de asemenea, o mica scadere la inceputul trimestrului III, dar apoi s-au stabilizat la nivelul de 24,2 puncte pana la finalul trimestrului.

Inclinatia catre cumparare a inregistrat cea mai mare variatie. La inceputul trimestrului s-a mentinut la nivelul perioadei anterioare, dar in septembrie a crescut la 12 puncte. Aceasta reprezinta o crestere de 6,4 puncte fata de finalul trimestrului II.



Poti fi interesat si de