Thursday, Nov 23rd

Last update10:40:28

Te afli aici: Articole Statistica Transavia: 7 din 10 romani consuma carne de pui saptamanal

banner optim 540x130
 

Transavia: 7 din 10 romani consuma carne de pui saptamanal

  • PDF
Piept de pui la gratar2Rezultatele unui studiu realizat de Transavia in parteneriat cu iSense Solutions plaseaza carnea de pui in topul preferintelor romanilor, 7 din 10 conationali sustinand ca o utilizeaza pentru pregatirea meselor de mai multe ori pe saptamana.

95% dintre persoanele care gatesc cel putin saptamanal consuma acest tip de carne.

Hypermarketurile si supermarketurile raman cele mai frecventate locuri de unde romanii aleg sa cumpere carnea de pui (77%), in timp ce magazinele fizice specializate (49%) si magazinele alimentare obisnuite (46%) sunt preferate de un numar mult mai mic de persoane.

Totodata, 94% dintre romani prefera sa cumpere carne proaspata refrigerata in detrimentul celei congelate pentru care a optat un procent de doar 27%, format in special din tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani.

Motivand alegerea frecventa a carnii de pui in alimentatia lor, romanii sustin ca aceasta este un aliment care se gateste usor (71%), are gust bun (62%) si este o carne slaba, cu putine calorii (57%). Cei mai multi dintre romani asociaza acest tip de carne cu aportul caloric scazut, continutul mic de grasimi si viata sanatoasa. Consumatorii ocazionali percep carnea de pui ca fiind bogata in vitamine.

Tipurile de carne de pui utilizate cel mai des in bucatariile romanilor sunt pieptul de pui (82%), pulpele superioare de pui (77%) si pulpele inferioare de pui (72%), insa si alte categorii precum ficateii, aripioarele si pipotele sunt pe placul acestora. Modalitatea prin care acestia prefera sa le gateasca frecvent sunt la cuptor (81%), in mancare (75%) si la gratar (68%).

Studiul Transavia mai scoate in evidenta si o serie de date interesante despre felul in care gatesc romanii carnea de pui, de unde se informeaza si ce retete sunt in topul preferintelor lor.

Un procent de 93% dintre respondenti, persoane care gatesc saptamanal, au ales pieptul de pui la gratar ca fiind cea mai des gatita reteta de pui in gospodarie. Pe locul doi este snitelul de pui, cu o diferenta de doar un procent. Romanii si-au exprimat de asemenea o preferinta crescuta pentru tocanita de pui (91%), ciorba de pui cu taitei (88%) si supa de pui cu galuste (88%). Lista continua cu o serie de alte retete de pui, precum pui cu orez, ficatei de pui la tigaie, pulpe de pui cu legume la cuptor, friptura de pui cu mujdei si mamaliga, salata beuf cu carne de pui sau mancare de mazare cu pui.

In top trei retete cu carne de pui gatite cel mai des pentru copii, snitelul de pui este prima alegere a romanilor, 82% dintre participantii la studiu declarand ca pregatesc aceasta reteta pentru cei mici. A doua cea mai gatita reteta este ciorba de pui cu taitei (78%), iar supa de pui cu galuste reprezinta a treia alegere a romanilor pentru mesele copiilor.

81% dintre consumatorii de carne de pui sustin ca au aflat retetele pe care le pregatesc de la membrii familiei (mame, bunici), iar 57% dintre acestia au ca sursa de inspiratie mediul online, site-uri specializate sau bloguri.

Romanii sunt deschisi si catre bucatariile internationale, iar cea mai apreciata este bucataria italiana (68%), urmata de cea greceasca (37%) si cea frantuzeasca (36%).

Studiul efectuat de Transavia aduce o perspectiva de actualitate asupra obiceiurilor culinare si de consum ale romanilor, dar si asupra pietei carnii de pui, care a crescut in mod constant in ultimii ani.

Transavia are o productie anuala de peste 70.000 de tone de carne de pui si dispune de 314 hale in 24 ferme de crestere a pasarilor, 4 ferme vegetale, o fabrica de nutreturi combinate, 3 abatoare performante de ultima generatie si o fabrica de procesare a carnii. 15% din productia anuala a companiei merge pe piata de export, in mai multe tari europene, precum Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia, Slovacia, Bulgaria, Spania si Croatia.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Iulie 2017 09:40


banner agerpress nou 554x80