Profitul net al Agricover IFN, in crestere cu 28% in 2016

Profitul net al Agricover IFN, in crestere cu 28% in 2016


Agricover Credit IFN - divizia de finantare a Agricover Holding, a inregistrat anul trecut un profit net de peste 22 milioane de Lei, in crestere cu 28% fa?a de anul 2015.

profit agricoverAgricover Credit IFN - divizia de finantare a Agricover Holding, a inregistrat anul trecut un profit net de peste 22 milioane de Lei, in crestere cu 28% fa?a de anul 2015.
Valoarea creditelor acordate a fost de 988 milioane de Lei, reprezentand o crestere de 4% comparativ cu valoarea inregistrata pentru anul 2015. Numarul clien?ilor activi a ajuns la 1.900, in crestere cu 12% fata de anul anterior.

Anul 2016 a fost un an al performantei si al eficientizarii, atat pentru Agricover Credit cat si pentru clientii nostri fermieri. Prin automatizarea fluxurilor operationale si dezvoltarea de noi produse specializate am asigurat accesul la bani in timp record pentru fermieri, sprijinind astfel dezvoltarea afacerilor acestora, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Dezvoltarea de noi solutii de finantare specializate a reprezentat si in 2016 o preocupare cheie a companiei. Motorina cu plata la recolta este cea mai noua solutie lansata de companie la sfarsitul anului trecut cu scopul de a sustine activitatea fermierilor si a le asigura simplu si rapid motorina de care au nevoie pe tot parcursul anului, fara grija lipsei de lichiditati pana la recolta.

Totodata, 2016 a fost anul in care compania s-a concentrat pe extinderea segmentului de clienti micro prin dezvoltarea de produse speciale si construirea unei echipe comerciale dedicate. Pana la sfarsitul anului au fost finantati 215 fermieri sub 100 hectare.

Creditele de capital de lucru, incluzand si solutii pentru finantarea pe stoc a productiei agricole, au reprezentat in continuare cel mai extins segment accesat de fermieri in 2016.

Pentru anul 2017 compania se asteapta la o crestere a investitiilor in modernizarea si extinderea fermelor (achizitii teren, dar si ferme existente).

Pentru anul 2017, Agricover Credit are in vedere cresterea numarului de clienti si extinderea portofoliului de produse in segmentul investitiilor. Compania vizeaza, de asemenea, deschiderea a doua noi sucursale pentru a raspunde prompt solicitarilor clientilor.



Poti fi interesat si de