Deputat: Legea supermarketurilor va trebui sa duca la scaderea preturilor

Deputat: Legea supermarketurilor va trebui sa duca la scaderea preturilor


Presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, a declarat, miercuri, ca proiectul de lege privind comercializarea produselor agroalimentare a fost realizat la solicitarea fermierilor si producatorilor romani, initiativa in Parlament apartinand PNL.

lege supermarketuriPresedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, a declarat, miercuri, ca proiectul de lege privind comercializarea produselor agroalimentare a fost realizat la solicitarea fermierilor si producatorilor romani, initiativa in Parlament apartinand PNL.
Acest proiect de lege este proiectul fermierilor si producatorilor din Romania si este facut la solicitarea lor si in urma unor discutii de aproape doi ani de zile. Am rezolvat, zic eu, probleme importante legate de aprovizionarea cu produse alimentare proaspete romanesti in supermaketuri si in magazinele romanesti care depasesc cifra de 2 milioane de euro venituri, a afirmat Sapunaru.

El a precizat ca proiectul prevede si etichetarea produselor proaspete, astfel incat consumatorii sa poata cumpara in cunostinta de cauza.

Daca un consumator vrea sa cumpere carne din Danemarca sau din Ungaria, sa stie ca e carne din Danemarca sau Ungaria, daca vrea sa cumpere carne din Romania, sa poata sa aleaga, a explicat deputatul.

La randul sau, deputatul Tinel Gheorghe a aratat ca prin aceasta lege este eliminata taxa pe raft, lucru care, in opinia sa, va trebui sa duca la scaderea preturilor la produsele comercializate in supermaketuri.

Asteptam sa vedem reactia consumatorilor si producatorilor, dar mai ales a supermaketurilor, sa vedem daca respecta aceste prevederi legale. Vom monitoriza punerea in practica a acestei legi si asteptam ca producatorii romani sa beneficieze din plin de aceasta lege. Eu cred ca ea raspunde solicitarilor atat ale producatorilor, dar si ale consumatorilor. Nevoia de a consuma produse romanesti e fireasca si sanatoasa, a declarat deputatul.



Poti fi interesat si de