Vanzarile de curcan si miel au crescut la finalul iernii

Vanzarile de curcan si miel au crescut la finalul iernii


La nivel mondial, carnea de miel a fost un competitor puternic pentru carnea de curcan in perioada Craciunului, cand vanzarile au explodat, anunta meatinfo.co.uk.

curcan2La nivel mondial, carnea de miel a fost un competitor puternic pentru carnea de curcan in perioada Craciunului, cand vanzarile au explodat, anunta meatinfo.co.uk.
Conform Kantar Worldpanel data, timp de 12 saptamani pana pe 7 decembrie, valoarea vanzarilor de carne de curcan proaspata a crescut cu 7,1% fata de anul trecut. Cu toate astea, aceasta crestere a fost contracarata de declinul de 6,4% inregistrat de valoarea vanzarilor de carne de curcan congelat pentru aceeasi perioada a anului trecut. Adevaratul succes a fost la vanzarile de miel proaspat, care au crescut atat in valoare, cat si in volum, cu 5,3%, respectiv 7,9%.

Valorile vanzarilor de miel congelat au inregistrat o crestere gigant de 21,6, in vreme volumul acestora a crescut cu 26,1%.

Cea mai afectata de cresterea vanzarilor cu carne de miel a fost carnea de porc. Aceasta a inregistrat o scadere de 10,7%, atat la carnea proaspata, cat si la cea congelata, ca valoare. Un declin s-a inregistrat si la volumul vanzarilor cu carne de porc 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe un trend descendent s-au situat si vanzarile la carne de vita si carne de pui, de 0,7%, respectiv 2,3%, ca valoare, insa volumul vanzarilor la ambele categorii a ramas stabil.



Poti fi interesat si de