Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la toate speciile, in septembrie

Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la toate speciile, in septembrie


Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la toate speciile in luna septembrie, comparativ cu luna precedenta, potrivit datelor provizorii ale Institutului National de Statistica publicate vineri.

ins-abator1Numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la toate speciile in luna septembrie, comparativ cu luna precedenta, potrivit datelor provizorii ale Institutului National de Statistica publicate vineri.


Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 23,3%, respectiv cu 24,9%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 8,3%, respectiv cu 6,5%. In luna septembrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 24,5% din totalul sacrificarilor de bovine.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut cu 11,6%, respectiv cu 9,9%. In luna septembrie 2014, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 86,8% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 5,2%, respectiv cu 6,5%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 12,4%, respectiv cu 16,4%. Taierile in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 5,9% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine. In acest tip de unitati, numarul de ovine si caprine sacrificate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 18,2%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 4,6%, respectiv cu 10,0%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 85% din totalul taierilor de pasari.

Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate, cat si la greutatea in carcasa, cu 2,2%, respectiv cu 12,7%.

Fata de luna septembrie a anului trecut, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la porcine, ovine si caprine si la pasari, iar la bovine a scazut; greutatea in carcasa a acestora a crescut la toate speciile.

Numarul total de bovine sacrificate a scazut cu 3,6%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 1,7%. Numarul sacrificarilor de bovine in unitatile industriale specializate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a scazut cu 3,9%.

Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 10,4%, respectiv cu 10,3%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut atat numeric, cat si la greutatea in carcasa, cu 10,7%, respectiv cu 11,7%.

Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 3,2%, respectiv cu 2,4%. Numarul sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 19,0%, respectiv cu 24,6%.

Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 11,4%, respectiv cu 14,4%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate, cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 11,4%, respectiv cu 16,9%.

INS precizeaza ca, in lunile analizate, greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate prezinta usoare oscilatii, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de